Quantcast
Πετρέλαιο: Κάτω από τα 45 δολάρια υποχώρησε η τιμή του μπρεντ - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Κάτω από τα 45 δολάρια υποχώρησε η τιμή του μπρεντ

δημοσιεύτηκε:

Η μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση των αποθεμάτων αμερικανικού αργού, σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, ώθησε χαμηλότερα την τιμή του πετρελαίου μπρεντ αλλά η τιμή του αμερικανικού αργού σημείωσε μικρά κέρδη.

Τα πετρελαϊκά αποθέματα των ΗΠΑ, που κινούνται από ρεκόρ σε ρεκόρ από τον Ιανουάριο, αυξήθηκαν κατά 2,8 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, περίπου 1εκατ. βαρέλια περισσότερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση.Τα αποθέματα βενζίνης σημείωσαν, επίσης, απρόσμενη αύξηση. 

Τα στοιχεία αυτά επισκίασαν τις ανησυχίες για εκκενώσεις στην καναδική επαρχία Alberta, όπου μία δυνατή φωτιά έφτασε ανεξέλεγκτη στο κέντρο των πετρελαιοπηγών της χώρας, αναγκάζοντας ορισμένες εταιρείες να μειώσουν την παραγωγή τους.

Η τιμή του μπρεντ κινείτο 18 σεντς χαμηλότερα στα 44,79 δολάρια το βαρέλι, ενώ νωρίτερα είχε ανέλθει στα 46 δολάρια. Η τιμή του αμερικανικού αργού σημείωνε, αντίθετα, άνοδο 25 σεντς στα 43,80 δολάρια το βαρέλι, ενώ είχε αυξηθεί νωρίτερα έως τα 44,88 δολάρια.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.