Quantcast
Με λιγότερα από 500 ευρώ αμείβονται 5 στους 10 νέους υπαλλήλους - enikonomia.gr
share

Με λιγότερα από 500 ευρώ αμείβονται 5 στους 10 νέους υπαλλήλους

δημοσιεύτηκε:

Το 45,6% των νέων 18-29 ετών που εργάζονται παίρνει καθαρό μισθό μικρότερο από 500 ευρώ, ενώ η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει ακόμη και την προσωπική ζωή τους.

Πρόκειται για ένα από τα βασικά συμπεράσματα μεγάλης έρευνας που διεξήχθη για τρίτη συνεχή χρονιά από το kariera.gr, το πρώτο website για την εργασία στην Ελλάδα και μέλος του CareerBuilder, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά το χρονικό διάστημα Απρίλιος-Μάιος 2016.
Στην εφετινή έρευνα, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία συμμετοχής ερωτηθέντων, έλαβαν μέρος 5.208 νέοι, εκπρόσωποι της γενιάς Υ (γεννημένοι κατά την περίοδο 1980-2000) ηλικίας 18-35 ετών, φοιτητές και απόφοιτοι ΑΕΙ/ΑΤΕΙ απ’ όλη την Ελλάδα με χρήση δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου και τυχαίας δειγματοληψίας. Το εντυπωσιακό μέγεθος του δείγματος περιορίζει όποιο στατιστικό λάθος στο 1%, καθιστώντας, έτσι, την παρούσα έρευνα τη μεγαλύτερη και πιο εμπεριστατωμένη που έχει διεξαχθεί ποτέ στην Ελλάδα και σε χώρα της Ευρώπης για τη γενιά Υ.
Σκοπός της έρευνας είναι να αναλύσει τις στάσεις των νέων της γενιάς Υ στην Ελλάδα ως προς την καριέρα τους, τις φιλοδοξίες τους, τη σχέση εργασιακής και προσωπικής τους ζωής και τι είναι σημαντικό γι’ αυτούς όταν σχεδιάζουν και προγραμματίζουν την καριέρα τους. Το 2016 η έρευνα εμπλουτίσθηκε με μία ενότητα που μελετά την επίδραση της κρίσης στην καριέρα των νέων.
Μερικά από τα αποτελέσματα:
  • Μόνο 8% των νέων επιθυμεί μία δουλειά στο Δημόσιο
  • Το 53% των νέων επιθυμεί να δουλέψει σε ελληνική εταιρεία
  • Το 45,6% (όσων νέων 18-29 ετών δήλωσαν πως εργάζονται) παίρνει καθαρό μισθό μικρότερο από 500 ευρώ
  • 1 στους 2 νέους δήλωσε πως η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την προσωπική του ζωή
  • Ο πρώτος πιο σημαντικός λόγος για παραίτηση είναι η έλλειψη δικαιοσύνης (84%) και πέμπτος λόγος ο μισθός (69%)
  • Οι 40 εταιρείες στις οποίες επιθυμούν να εργαστούν οι νέοι 18-35 ετών

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.