Quantcast
Όσο πιο γρήγορα οι δηλώσεις, τόσο πιο πολλές οι δόσεις στον ΕΝΦΙΑ - enikonomia.gr
share

Όσο πιο γρήγορα οι δηλώσεις, τόσο πιο πολλές οι δόσεις στον ΕΝΦΙΑ

δημοσιεύτηκε:

Καμία παράταση δεν θα δοθεί για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, πέραν της 30ης Ιουνίου, ξεκαθάρισε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης ενώ σημείωσε ότι, η καταβολή του φόρου εισοδήματος θα γίνει σε τρεις διμηνιαίες δόσεις και η καταβολή του ΕΝΦΙΑ θα είναι μηνιαία. «Οσο πιο νωρίς γίνουν οι δηλώσεις, τόσο περισσότερες θα είναι οι δόσεις», είπε σχετικά.

Τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, το αργότερο, θα έχει ψηφιστεί και θα εφαρμοστεί η σύνδεση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με το αφορολόγητο ανέφερε επίσης ο κ. Αλεξιάδης. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί άμεσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης και τόνισε πως οι πολίτες έως την εφαρμογή θα πρέπει να συγκεντρώνουν αποδείξεις.

Κάλεσε τους πολίτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους στην εφορία, σημειώνοντας ότι όσοι λαμβάνουν ειδοποιητήρια θα πρέπει να κινηθούν για να αντιμετωπίσουν τα χρέη τους. Είπε ότι από ένα σημείο και πάνω ξεκινούν οι διαδικασίες κατάσχεσης από τραπεζικούς λογαριασμούς ή ακινήτων, για τα οποία, όπως είπε, δεν προβλέπεται προστασία εκτός από όσους εντάσσονται στον νόμο Κατσέλη.

Κάλεσε, επίσης, τους πολίτες να δηλώσουν ακατάσχετο λογαριασμό, ενώ αναγνώρισε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα με τη μη ύπαρξη ακατάσχετου λογαριασμού για τους επαγγελματίες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.