Quantcast
Το Δημόσιο δεν πληρώνει τις οφειλές του - enikonomia.gr
share

Το Δημόσιο δεν πληρώνει τις οφειλές του

δημοσιεύτηκε:

Αν και η Ελλάδα έχει λάβει 1,8 δισ. ευρώ από τους δανειστές, προκειμένου να αρχίσει η σταδιακή αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, οι κρατικοί φορείς δεν έχουν αποστείλει στο υπουργείο Οικονομικών τα σχετικά αιτήματα για να δρομολογηθεί η εξόφληση των προμηθευτών.

Έτσι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθούν οι διαθέσιμοι για το σκοπό αυτό πόροι. Σύμφωνα με τη συμφωνία Αθήνας – δανειστών, εάν τα συγκεκριμένα κεφάλαια δεν δοθούν σε τρεις μήνες, τότε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας μπορεί να ζητήσει πίσω ή να κατευθύνει σε άλλες χρηματοδοτικές ανάγκες του προγράμματος.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Καθημερινή, προβλέπεται ότι αν δεν εξοφληθεί το 80% των χρεών για τα οποία έχει διατεθεί το δάνειο, τότε δεν θα εκταμιεύεται νέα δόση για τον σκοπό αυτό.

Σημειώνεται ότι τα χρέη του Δημοσίου προς του ιδιώτες ξεπερνούν πλέον τα 7 δισ. ευρώ. Βάσει του χρονοδιαγράμματος, η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει αποπληρώσει οφειλές 500 εκατ. ευρώ τον ιούνιο. Για τον Ιούλιο προβλέπεται η εξόφληση χρεών 800 εκατ. ευρώ και για τον Αύγουστο η εξόφληση χρεών 500 εκατ. ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.