Quantcast
Υπερκαλύφθηκε σε λίγες ώρες πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 3.000 νέους - enikonomia.gr
share

Υπερκαλύφθηκε σε λίγες ώρες πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 3.000 νέους

δημοσιεύτηκε:

Μέσα σε λίγες ώρες άνοιξε και έκλεισε το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 3.000 νέους ηλικίας 25 έως 29 ετών του ΟΑΕΔ, ενώ μεγάλη ανταπόκριση από τους επιχειρηματίες υπήρξε και για το αντίστοιχο πρόγραμμα για 10.000 νέους ηλικίας 18-24 ετών, που παραμένει ανοικτό.

Αναλυτικά, λόγω της μεγάλης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από εργοδότες υπερκαλύφθηκαν μέσα στο πρώτο 24ωρο από την έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων, οι 3.000 θέσεις του προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα και σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) που αφορούσε νέους ηλικίας 25-29 ετών αποφοίτους δευτεροβάθμιας (Γενικού Λυκείου, Επαγγελματικού Λυκείου, ΕΠΑΣ) και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ, ΤΕΙ), που παραμένουν εκτός αγοράς εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης.

Για τον λόγο αυτό, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ, έληξε αυτόματα μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων. Ανοιχτό παραμένει ακόμα το αντίστοιχο πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας, διάρκειας τεσσάρων μηνών, για 10.000 νέους ηλικίας 18-24 ετών, που παραμένουν εκτός αγοράς εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης, με τα στελέχη του Οργανισμού να εκτιμούν ότι και γι’ αυτό το πρόγραμμα, θα υπάρξει αντίστοιχα μεγάλη ανταπόκριση.

Και αυτό, γιατί σε αντίθεση με τα υπόλοιπα προγράμματα νέων θέσεων εργασίας, τα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας είναι για μικρό χρονικό διάστημα (4 μήνες), οι εργοδότες δεν πληρώνουν τίποτε και οι όροι – προϋποθέσεις συμμετοχής σε αυτά είναι ελαστικότεροι. Για παράδειγμα, ενώ στα «γενικά» προγράμματα απασχόλησης, υπάρχει ρητή δέσμευση προς τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν, να μην έχουν προχωρήσει σε απολύσεις ένα χρόνο πριν από την υποβολή της αίτησης, στα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, η υποχρέωση αυτή αφορά μόνο ένα μήνα πριν από την αίτηση συμμετοχής. Μάλιστα, για το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι ειδικοί εκτιμούν ότι το ενδιαφέρον ήταν αυξημένο γιατί αφορούσε νέους απόφοιτους Λυκείου ή και Πανεπιστημίου, αναφέρει η Καθημερινή. Και βέβαια, σημαντικό ρόλο στην αυξημένη συμμετοχή διαδραματίζει και η εξαγγελία για πιθανή συνέχιση του προγράμματος με κάποιο πρόγραμμα επιδοτούμενης απασχόλησης διάρκειας τουλάχιστον 8 μηνών.

Σημαντική συμμετοχή κατά την πρώτη ημέρα έναρξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων παρατηρήθηκε και στο πρόγραμμα των 10.000 νέων ηλικίας 18 έως 24 ετών, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται και αυτό να «κλείσει» εντός των ημερών.

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν και διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντός τους στο site του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr). Οσες δεν διαθέτουν κλειδάριθμο οφείλουν να επισκεφθούν την υπηρεσία του ΟΑΕΔ ΚΠΑ2, όπου ανήκουν, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να τον προμηθευτούν.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.