Quantcast
Πάνε ταμείο 30.000 δικαιούχοι εφάπαξ και μερισμάτων - enikonomia.gr
share

Πάνε ταμείο 30.000 δικαιούχοι εφάπαξ και μερισμάτων

δημοσιεύτηκε:

Ανοίγει το… Ταμείο για 30.000 συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους που περιμένουν στην ουρά για μέρισμα ή εφάπαξ. Το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων εξασφάλισε 85 εκατομμύρια ευρώ από τα κονδύλια για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών και προγραμματίζει να εξοφλήσει μέχρι τέλη Δεκέμβρη τους 23.500 συνταξιούχους που περιμένουν από τον Φλεβάρη του 2014 την έκδοση του μερίσματός τους ή/και την εξόφληση των αναδρομικών.

Την ίδια στιγμή, το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων αναμένει νέα δόση από τα ίδια κονδύλια για τα ληξιπρόθεσμα, της τάξης των 50 εκατομμυρίων, για να πληρώσει περί τα 2.000 εφάπαξ στα τέλη του Νοέμβρη. Aλλα 50 εκατομμύρια προγραμματίζεται να δοθούν τον Δεκέμβρη και 40 εκατ. τον Φλεβάρη για περίπου 3.000 – 4.000 εφάπαξ ακόμη.

Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει το «Eθνος-Συντάξεις», η εξόφληση των καθυστερούμενων μερισμάτων θα γίνει σε δύο πληρωμές, καθώς διαμορφώνονται δύο κατηγορίες δικαιούχων που περιμένουν να εισπράξουν ποσά από το ΜΤΠΥ. Η διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων προγραμματίζει μια έκτακτη πληρωμή στα τέλη Νοέμβρη ώστε να εξοφληθούν αρχικά οι πρώτοι 5.000 δικαιούχοι.

Πρόκειται για συνταξιούχους υπαλλήλους που έχουν ήδη λάβει το τακτικό μέρισμα -έχουν ενταχθεί δηλαδή στις τακτικές πληρωμές του ΜΤΠΥ- αλλά περιμένουν την εξόφληση των αναδρομικών τους για τους μήνες κατά τους οποίους περίμεναν την έκδοση του μερίσματός τους.

Στα τέλη Δεκεμβρίου με την επόμενη τακτική πληρωμή θα πληρωθούν οι υπόλοιποι 18.500. Πρόκειται για τους νέους μερισματούχους που δεν έχουν πάρει καν μέρισμα και περιμένουν αναδρομικά συν την πρώτη τακτική πληρωμή.

Προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εξοφλήσεις δεν αποκλείεται να γίνει δεύτερη έκτακτη πληρωμή εντός του Δεκεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση, οι πληρωμές θα γίνουν με βάση την ουρά αναμονής, από τους παλαιότερους προς του νεώτερους.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.