Quantcast
ΟΑΕΔ: Αυτές είναι οι ρυθμίσεις για τους εγγεγραμμένους ανέργους - enikonomia.gr
share

ΟΑΕΔ: Αυτές είναι οι ρυθμίσεις για τους εγγεγραμμένους ανέργους

δημοσιεύτηκε:

Τροπολογία που περιλαμβάνει ρυθμίσεις υπέρ των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ κατατέθηκε από το Υπουργείο Εργασίας.
Σύμφωνα με την τροπολογία:

– Επεκτείνεται σε ομάδες ανέργων, εγγεγραμμένων στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), η δυνατότητα ένταξης, σε ειδικά προγράμματα απασχόλησης στο δημόσιο τομέα (Σήμερα η δυνατότητα αυτή παρέχεται αποκλειστικά σε μακροχρόνιους ανέργους).

– Εξαιρείται από τις διατάξεις των κεφαλαίων Α’, Β’ και Γ’, του ν.2190/1994 (διαδικασία πρόσληψης μέσω Α.Σ.Ε.Π. κ.λπ.) και το προσωπικό που προσλαμβάνεται σε Δήμους, Περιφέρειες ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες σε εκτέλεση ειδικών προγραμμάτων, που καταρτίζονται από τον ΟΑΕΔ.

– Παρέχεται η δυνατότητα στους άνεργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ. που πραγματοποίησαν ως και εβδομήντα (70) ημερομίσθια ανά δωδεκάμηνο, να βεβαιώνουν συνεχή χρόνο ανεργίας, αφαιρουμένου του ως άνω χρόνου εργασίας τους και κάθε χρονικού διαστήματος κατά το οποίο δεν ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι.

– Παρατείνεται, για τέσσερις (4) ακόμη μήνες, μέχρι 31/7/2017, (λήγει στις 31/3/2017), η προθεσμία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων δόσεων, των δικαιούχων του τέως Ο.Ε.Κ., που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.