Quantcast
Τα 6 βήματα για να μάθετε αν είστε δικαιούχοι του Κοινωνικού Τιμολογίου ρεύματος - enikonomia.gr
share

Τα 6 βήματα για να μάθετε αν είστε δικαιούχοι του Κοινωνικού Τιμολογίου ρεύματος

δημοσιεύτηκε:

Έξι είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι για να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ρεύματος και να δουν εάν είναι δικαιούχοι.

Σημειώνεται ότι, αίτηση πρέπει να καταθέσουν και όσοι έχουν ενταχθεί στο Κ.Ο.Τ. κατά το παρελθόν, προκειμένου να αξιολογηθεί εκ νέου η υπαγωγή τους, με βάση τα στοιχεία του φορολογικού έτους 2017.

Αναλυτικά, τα βήματα αυτά είναι τα εξής:

Βήμα 1. Με την είσοδό του ενδιαφερόμενου στο σύστημα(https://www.idika.gr/kot/) θα του ζητηθεί να επιβεβαιώσει τον ΑΜΚΑ του και να συναινέσει στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται (τα δικά του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων του ).

Βήμα 2. Μετά την συναίνεση του ενδιαφερόμενου, εμφανίζεται φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία του. Επιλέγει για ποιο ΚΟΤ θέλει να κάνει αίτηση.
Βήμα 3. Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης απαιτείται το e-mail και ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.


Βήμα 4. Για αιτήσεις ΚΟΤ-Α απαιτείται να έχει ο ενδιαφερόμενος εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ. Δεν ισχύει πλέον η απαίτηση επικαιροποιημένης αίτησης ΚΕΑ το τελευταίο δίμηνο. Αρκεί να υπάρχει ενεργή εγκεκριμένη αίτηση. Για ΚΟΤ-Α δεν απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων γιατί έχει δοθεί στο ΚΕΑ.

Για αιτήσεις ΚΟΤ-Β σε περίπτωση που το νοικοκυριό έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δει εάν ο ενδιαφερόμενος πληροί τα κριτήρια απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών τους Taxisnet για την προσπέλαση των στοιχείων τους από την Α.Α.Δ.Ε. Αν για κάποιο άτομο απαιτείται συναίνεση αναφέρεται ευκρινώς.

Βήμα 5
. Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού , και έχουν συμπληρωθεί όλα τα απαιτούμενα πεδία, εμφανίζεται η πληροφορία αναφορικά με το εάν ο ενδιαφερόμενος πληροί τα κριτήρια ή όχι.

Βήμα 6. Για να καταστεί κανείς δικαιούχος πρέπει να πατήσει το κουπί ( Υποβολή αίτησης). Εάν πληροί ο ενδιαφερόμενος τα κριτήρια του ΚΟΤ, εμφανίζεται και το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης για τιμολόγηση με το ΚΟΤ που αιτήθηκε. Στην αντίθετη περίπτωση, εμφανίζονται οι λόγοι απόρριψης αναλυτικά.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.