Quantcast
Καταγγελία - σοκ: Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων την άφησε με σύνταξη μόλις 19,58 ευρώ - ΦΩΤΟ - enikonomia.gr
share

Καταγγελία – σοκ: Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων την άφησε με σύνταξη μόλις 19,58 ευρώ – ΦΩΤΟ

δημοσιεύτηκε:

Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ) άφησε χήρα με σύνταξη μόλις 19,58 ευρώ. Αυτό καταγγέλλει ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α, σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος προς την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, το ΤΠΔ παρακράτησε από χήρα θανόντος στρατιωτικού τη δόση του δανείου πριν ακόμα εκδοθεί η οριστική σύνταξη, με αποτέλεσμα τον μήνα Αύγουστο να λάβει σύνταξη μόλις 19,58 ευρώ.

Η κυρία Ε.Κ., άνεργη με μικρό παιδί μόλις 8 ετών έχασε τον στρατιωτικό σύζυγό της τον Ιούνιο του 2017 και πριν από μερικούς μήνες ξεκίνησε να τής χορηγείται προσωρινή σύνταξη 324 ευρώ καθαρά.

Υπήρχε ένα στεγαστικό δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Η ίδια δεν ζήτησε ούτε να της χαριστεί ούτε και να μειωθεί, αλλά να κρατούν τις δόσεις μόλις εκδοθεί η οριστική σύνταξη. Και έτσι γινόταν.

Όμως, στην πληρωμή του Αυγούστου, και χωρίς καμία ειδοποίηση όπως καταγγέλλεται, έλαβε μόλις 19,58 ευρώ αντί για 216,58 ευρώ.


Το ΤΠΔ πήρε από τη σύνταξη των 216,58 ευρώ τα 196,80 ευρώ. Χρειάστηκαν 34 τηλεφωνήματα σε ΕΦΚΑ, ΓΛΚ, ΤΠΔ για να μάθει τελικά από που προέρχεται η κράτηση αυτή.

Ο Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α ζητεί άμεσα παρέμβαση ώστε να επιλυθεί το εν λόγω θέμα και να καλέσει την κυρία Ε.Κ. ώστε να συζητήσει μαζί της, μήπως και εμπίπτει στις πρόσφατες διευκολύνσεις που ανακοίνωσε το Ταμείο.

Αυτό είναι το ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης Αυγούστου 2018 του Ε.Φ.Κ.Α.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.