Quantcast
Αντίστροφη μέτρηση για τις δηλώσεις μισθώσεων τύπου AirBnB στο ηλεκτρονικό μητρώο της ΑΑΔΕ - enikonomia.gr
share

Αντίστροφη μέτρηση για τις δηλώσεις μισθώσεων τύπου AirBnB στο ηλεκτρονικό μητρώο της ΑΑΔΕ

δημοσιεύτηκε:

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την οριστικοποίηση των δηλώσεων που είχαν υποβάλει το 2018 οι ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στο Μητρώο Βραχυχρόνιας Διαμονής για το AirBnB.

Λάθη και παραλείψεις στη δήλωση των ακινήτων, λοιπόν, πρέπει να διορθωθούν μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της οριστικοποίησης.

Σε κάθε περίπτωση διόρθωσης μίας δήλωσης βραχυχρόνιας μίσθωσης θα πρέπει να υποβάλλεται τροποποιητική δήλωση και να διορθωθεί το όποιο λάθος της αρχικής πληκτρολογώντας στο αντίστοιχο πεδίο τη σωστή τιμή.

Αν δεν διορθωθούν τα λάθη ή αν δεν οριστικοποιηθούν οι δηλώσεις υπάρχει κίνδυνος φορολόγησης στο 100% των εισοδημάτων που έχουν δηλωθεί με τις αρχικές δηλώσεις ακόμα και εάν δεν είναι ο τελικός δικαιούχος όλων των εισπράξεων.

Σημειώνεται πως η ΑΑΔΕ ανανέωσε τον οδηγό ερωτήσεων – απαντήσεων για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις σημειώνοντας την παράμετρο οριστικοποίησης των δηλώσεων έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Στον οδηγό αυτό, μάλιστα, εξηγεί μεταξύ άλλων τη διαφορά ανάμεσα στην εγγραφή στο Μητρώο Βραχυχρόνιας Διαμονής και την οριστικοποίηση του Μητρώου Βραχυχρόνιας Διαμονής.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.