Quantcast
Ποιοι θα πάρουν επίδομα ενοικίου - Οι όροι, οι αιτήσεις και τα ποσά - enikonomia.gr
share

Ποιοι θα πάρουν επίδομα ενοικίου – Οι όροι, οι αιτήσεις και τα ποσά

δημοσιεύτηκε:

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την καταβολή του φετινού επιδόματος ενοικίου σε 300.000 δικαιούχους καθορίζει κοινή υπουργική απόφαση. Το ποσό θα κυμαίνεται από 70- 210 ευρώ τον μήνα με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Το φετινό πρόγραμμα επιδότησης θα παρουσιαστεί από το υπουργείο Εργασίας παράλληλα με το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη.

Πρόκειται για ακόμη ένα μέτρο το οποίο συνθέτει το δεύτερο πακέτο παροχών της κυβέρνησης ενόψει και των εκλογών. Οι αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου θα υποβάλλονται σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία είναι ήδη έτοιμη και προσομοιάζει σε αυτή του ΚΕΑ και του Κοινωνικού Μερίσματος. Μέσω της ίδιας πλατφόρμας, θα διενεργούνται και οι απαραίτητες διασταυρώσεις για τα μισθωτήρια συμβόλαια με χρήση στοιχείων του Taxisnet. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος θα είναι να υπάρχει ηλεκτρονικό μισθωτήριο.
Με βάση την απόφαση, δικαιούχοι του επιδόματος είναι όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα από 7.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό έως 21.000 ευρώ για νοικοκυριά με περισσότερα από πέντε μέλη ή για μονογονεϊκή οικογένεια με πάνω από τρία μέλη.
Το όριο της ακίνητης περιουσίας θα είναι από 120.000- 180.000 ευρώ.

Οι μη δικαιούχοι
Δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις νοικοκυριών, τα μέλη των οποίων, βάσει της τελευταίας εκκαθαρισμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος:
– Εμπίπτουν στις διατάξεις του φόρου πολυτελείας
– Δηλώνουν δαπάνες για αμοιβές πληρωμάτων σκαφών αναψυχής
– Δηλώνουν δαπάνες άνω των 1.500 ευρώ για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία
– Δηλώνουν δαπάνες για οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και λοιπό προσωπικό, όπως αυτές προσδιορίζονται στους αντίστοιχους κωδικούς του εντύπου Ε1.

Τα ποσά
Μονοπρόσωπο νοικοκυριό- θα πάρει επιδότηση 70 ευρώ
Νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη- 105 ευρώ
Νοικοκυριό με 3 μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος- 140 ευρώ
Νοικοκυριό με 4 μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη- 175 ευρώ
Νοικοκυριό με 5 μέλη ή μονογονεϊκή με τρία ανήλικα μέλη και άνω- 210 ευρώ

Με πληροφορίες από: ΤΑ ΝΕΑ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.