Quantcast
Μέτρα στήριξης των πληγέντων στην Κρήτη: Παράταση για την καταβολή βεβαιωμένων οφειλών - enikonomia.gr
share

Μέτρα στήριξης των πληγέντων στην Κρήτη: Παράταση για την καταβολή βεβαιωμένων οφειλών

δημοσιεύτηκε:

Μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις καταστροφές που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες στην Κρήτη, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου υπέγραψε υπουργικές αποφάσεις για τη στήριξη των πληγέντων, με βάση τις οποίες:

Α) Για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν την κύρια εγκατάσταση (έδρα) ή την κύρια κατοικία τους στους Δήμους Χανίων, Πλατανιά, Κισσάμου, Αποκορώνου, Καντάνου-Σελίνου, Σφακίων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης, προβλέπεται ότι:
– Η καταβολή στις ΔΟΥ των βεβαιωμένων οφειλών που έληξαν από 13.2.2019 έως σήμερα ή λήγουν στο διάστημα από 28.2.2019 έως 13.8.2019, παρατείνεται έως και 13.8.2019.
Για το ίδιο διάστημα και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα, θα παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.
– Η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων την 13.2.2019 οφειλών, των ανωτέρω προσώπων, αναστέλλεται μέχρι και την 13.8.2019.
Β) Για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν την κύρια εγκατάσταση (έδρα) ή την κύρια κατοικία τους στο Δήμο Αμαρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου της Περιφέρειας Κρήτης, προβλέπεται:
– Η καταβολή στις ΔΟΥ των βεβαιωμένων οφειλών που έληξαν από 15.2.2019 έως σήμερα ή λήγουν από 28.2.2019 έως 15.5.2019, παρατείνεται έως και 15.5.2019.
Για το ίδιο διάστημα και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα, θα παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.
– Η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων την 15.2.2019 οφειλών, των ανωτέρω προσώπων, παρατείνεται μέχρι και την 15.5.2019.
Γ) Για όλες τις παραπάνω περιοχές και για τα ίδια πρόσωπα, προωθείται άμεσα απόφαση για παράταση υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ και καταβολής του αναλογούντος φόρου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.