Quantcast
Πιο αυστηροί όροι για τα επιχειρηματικά δάνεια - Η αλλαγή της τελευταίας στιγμής στη ρύθμιση για την πρώτη κατοικία - enikonomia.gr
share

Πιο αυστηροί όροι για τα επιχειρηματικά δάνεια – Η αλλαγή της τελευταίας στιγμής στη ρύθμιση για την πρώτη κατοικία

δημοσιεύτηκε:

Περιορίζεται περαιτέρω η δυνατότητα όσων έχουν «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια με εγγύηση την πρώτη κατοικία τους για να ενταχθούν στο διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη.

Όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, το ανεξόφλητο υπόλοιπο των επιχειρηματικών δανείων δεν πρέπει κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης να υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ αντί των 130.000 ευρώ που προέβλεπε η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Για τα άλλα «κόκκινα» δάνεια παραμένει το όριο των 130.000 ευρώ.

Η δεύτερη αλλαγή που ανακοίνωσε ο κ. Δραγασάκης είναι ότι όποιος κάνει αίτηση για ένταξη στο νέο σχήμα θα μπορεί να αποδεικνύει ότι η εμπορική αξία του ακινήτου του είναι διαφορετική από αυτή που αναγράφεται στα βιβλία των τραπεζών.

Οι αλλαγές αυτές, σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ήταν αναγκαίες για να δοθεί το «πράσινο φως» στην τροπολογία από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.