Quantcast
Τι να προσέξουν οι σύζυγοι στις φορολογικές δηλώσεις για να λάβουν την επιστροφή φόρου - enikonomia.gr
share

Τι να προσέξουν οι σύζυγοι στις φορολογικές δηλώσεις για να λάβουν την επιστροφή φόρου

δημοσιεύτηκε:

Το Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έχει ανοίξει και υπάρχουν κάποιες αλλαγές. Μία από αυτές είναι ότι ο σύζυγος και η σύζυγος θα λάβουν ξεχωριστό εκκαθαριστικό σημείωμα ανεξαρτήτως αν κάνουν ή όχι χωριστή δήλωση.

Γι’ αυτό και τα ζευγάρια θα πρέπει να δηλώσουν δύο τραπεζικούς λογαριασμούς προκειμένου να εισπράξει την επιστροφή φόρου που δικαιούται, αν δικαιούται. Στις κοινές δηλώσεις των συζύγων θα πρέπει ο κάθε σύζυγος να δηλώσει το ΙΒΑΝ του τραπεζικού του λογαριασμού. Στην περίπτωση που ο λογαριασμός είναι κοινός μπορεί και οι δυο να δηλώσουν τον ίδιο αριθμό ΙΒΑΝ. Όπως διευκρινίζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στις κοινές δηλώσεις εγγάμων ή μερών συμφώνου συμβίωσης (ΜΣΣ) επειδή διενεργείται ξεχωριστή βεβαίωση και επιστροφή του φόρου, συμπληρώνονται δύο αριθμοί IBAN από τον υπόχρεο και τη σύζυγο ή ΜΣΣ, αντίστοιχα. Σε περίπτωση κοινού λογαριασμού μεταξύ των συζύγων / ΜΣΣ, δύναται να συμπληρώνεται και από τους δύο ο ίδιος αριθμός IBAN.

Στις περιπτώσεις έγγαμων φορολογούμενων που έχουν γνωστοποιήσει την επιλογή τους για υποβολή χωριστής δήλωσης, ΜΣΣ καθώς και άγαμων, συμπληρώνονται IBAN λογαριασμού ατομικού ή κοινού.


Για τους φορολογούμενους που δεν διαθέτουν λογαριασμό ή βρέθηκε σφάλμα κατά τον έλεγχο του IBAN που δήλωσαν, το ποσό επιστροφής θα είναι διαθέσιμο με την προσκόμιση στην αναγραφόμενη τράπεζα της ειδοποίησης επιστροφής φόρου εισοδήματος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.