Quantcast
Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΙΚΑ: 97.000 κύριες συντάξεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα - enikonomia.gr
share

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΙΚΑ: 97.000 κύριες συντάξεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα

δημοσιεύτηκε:

Περίπου 97.000 αιτήσεις για απονομή κύριας σύνταξης βρίσκονται σε εκκρεμότητα υποστήριξε μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο ΙΚΑ, Βαγγέλης Θεοδωρίδης, τονίζοντας ότι ο χρόνος αναμονής φθάνει τα τρία χρόνια.

«Από 1/1/2019 δεν έχει καθοριστεί και δεν έχει γίνει προσαρμογή στο λογισμικό με αποτέλεσμα να μην έχει οριστικοποιηθεί καμία σύνταξη.

Είναι απορίας άξιον ότι οι πηγές του υπουργείου Εργασίας προσπαθούν να διαψεύσουν τους εαυτούς τους. Οι εκκρεμότητες είναι στις 97.000 αιτήσεις για κύριες συντάξεις και ο χρόνος αναμονής φτάνει τα τρία χρόνια. Αν κάποιος έχει πάνω από δύο ταμεία, ο χρόνος αναμονής είναι το λιγότερο τρία χρόνια. Έχουμε πει ότι αυτό αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα και σύντομα ο συνταξιούχος να παίρνει την πολυπόθητη και οριστική απόφαση», δήλωσε ο κ. Θεοδωρίδης.

Όπως επισήμανε ο κ. Θεοδωρίδης «και οι εργαζόμενοι είναι στην ίδια μοίρα. Όσοι συνάδελφοί μου έχουν αποχωρήσει μετά τις 13 Μαΐου του 2016 μέχρι σήμερα δεν έχει οριστικοποιηθεί καμία σύνταξη. Το πρόβλημα είναι διαχρονικό, το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι δεν υπήρξε μέριμνα για να γίνει η ασφαλιστική ψηφιοποίηση, να καταγραφεί η ασφαλιστική ιστορία του ασφαλισμένου».

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρίδης υπογράμμισε ότι «από 1/1/2017, 11 εκατομμύρια ασφαλισμένων ανήκουν στον ΕΦΚΑ αλλά αυτό ισχύει μόνο στα χαρτιά γιατί λειτουργούμε με τις διατάξεις που λειτουργούσαμε ως εντασσόμενοι φορείς. Δεν υπάρχουν διευθύνσεις υπηρεσιών, οι υπάλληλοι είμαστε λίγοι. Σήμερα, 7.500 και καλούμαστε να εξυπηρετήσουμε 11 εκατομμύρια άμεσα ασφαλισμένους με τα μέσα που μας προσφέρει η πολιτεία, με το ηλεκτρονικό σύστημα που είναι ακόμη σε βρεφική ηλικία».

«Μακάρι να διαψευσθούμε αλλά τα προβλήματα θα συνεχίζονται, συνεχίζουν τις προχειρότητες. Ούτε ένα από τα χρονοδιαγράμματα που έβαλαν δεν έχει αποδώσει. Για να μπορέσει ο ΕΦΚΑ να στηρίξει το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, πρέπει ο ίδιος να στηρίξει τον εαυτό του αλλά δεν έχει βρει την περπατησιά του. Επικρατεί διοικητικό χάος, τα στελέχη δεν ξέρουν ακόμη τις αρμοδιότητές τους», πρόσθεσε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.