Quantcast
Ποιοι απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος και ποιοι θα το πληρώσουν μειωμένο - enikonomia.gr
share

Ποιοι απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος και ποιοι θα το πληρώσουν μειωμένο

δημοσιεύτηκε:

Τη δυνατότητα να απαλλαγούν ή να πληρώσουν μειωμένο τέλος επιτηδεύματος έχουν πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες. 


Συγκεκριμένα, από το τέλος επιτηδεύματος απαλλάσσονται πλήρως οι επιχειρηματίες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι με «μπλοκάκια» οι οποίοι έχουν ήδη δηλώσει «αδράνεια» για ολόκληρο το 2018, στα Τμήματα Μητρώου των αρμοδίων Δ.Ο.Υ. καθώς και όσοι θα δηλώσουν εκ των υστέρων «αδράνεια» για ολόκληρο το έτος 2018.

H απαλλαγή θα χορηγείται κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που θα καταθέσουν φέτος οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι. 

Όσοι επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες και εργαζόμενοι με «μπλοκάκια» δεν έχουν δηλώσει ακόμη ότι βρίσκονταν σε «αδράνεια» για ολόκληρο το 2018, προκειμένου να απαλλαγούν πλήρως από το τέλος επιτηδεύματος κατά την εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων εισοδήματος, θα πρέπει να υποβάλουν εκπρόθεσμα τις σχετικές δηλώσεις μεταβολής στα Τμήματα Μητρώου των αρμοδίων Δ.Ο.Υ..

Ως ημερομηνία έναρξης της «αδράνειας» θα πρέπει να δηλώσουν την 1η-1-2018. Με την υποβολή των εκπρόθεσμων δηλώσεων θα υποχρεωθούν να πληρώσουν πρόστιμο, για εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης πληροφοριακού χαρακτήρα, το οποίο ανέρχεται σε 100 ευρώ για όλους τους υπόχρεους.


Επιπλέον, όσες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες καθώς και όσοι εργαζόμενοι με «μπλοκάκια» τέθηκαν σε «αδράνεια» κάποια χρονική στιγμή μέσα στο 2018, εφόσον έχουν ήδη δηλώσει το γεγονός αυτό στη Δ.Ο.Υ. ή εφόσον το δηλώσουν εκπρόθεσμα πληρώνοντας πρόστιμο 100 ευρώ, θα πληρώσουν φέτος το τέλος επιτηδεύματος της χρήσης του 2018 μειωμένο κατά ποσοστό ανάλογο του χρονικού διαστήματος κατά το οποίο έπαψαν να έχουν δραστηριότητα μέσα στο έτος αυτό.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.