Quantcast
Επίδομα 1.150 ευρώ για 13.400 εργαζομένους - Ποιους αφορά - enikonomia.gr
share

Επίδομα 1.150 ευρώ για 13.400 εργαζομένους – Ποιους αφορά

δημοσιεύτηκε:

Επίδομα ύψους 1.150 ευρώ θα λάβουν περίπου 13.400 “εγκλωβισμένοι” εργαζόμενοι. Πρόκειται για όσους εργάζονται σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική θέση με αποτέλεσμα και οι ίδιοι να αντιμετωπίζουν συνεπακόλουθα δυσκολίες όπως η μη καταβολή δεδουλευμένων για διάστημα άνω των έξι ή οκτώ μηνών και η υπαγωγή τους σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας ή σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Αφορά σε ένα σύστημα παροχής και διαχείρισης υπηρεσιών επαγγελματικής κατάρτισης που προσφέρει τη δυνατότητα στους άμεσα ωφελούμενους να λαμβάνουν υπηρεσίες κατάρτισης – πιστοποίησης από παρόχους, οι οποίοι έχουν αδειοδοτηθεί ως πάροχοι κατάρτισης, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., ή πιστοποίησης και θα παρουσιάζονται διαθέσιμοι ανά περιφέρεια μέσα στο πληροφοριακό σύστημα του έργου.


Αναλυτικά, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα πάρουν επίδομα 1.150 ευρώ, δηλαδή επίδομα 7,50 ευρώ μεικτά ανά ώρα κατάρτισης, με μέσο όρο συνολικών ωρών κατάρτισης τις 120 ώρες, και κατ’ αποκοπή επίδομα 250 ευρώ μεικτά μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων πιστοποίησης.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ είναι ήδη στον αέρα.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση http://epiteliki-ergasias.gov.gr της Eιδικής Yπηρεσίας Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ ΥΠΕΚΑΑ, στην οποία θα γίνεται η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων και θα αναρτώνται όλες οι πληροφορίες που σχετίζονται με την υλοποίηση της δράσης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.