Quantcast
Μπαίνει τέλος στο "χαρτοβασίλειο" της εφορίας: Έρχονται τα ηλεκτρονικά βιβλία και τιμολόγια - enikonomia.gr
share

Μπαίνει τέλος στο “χαρτοβασίλειο” της εφορίας: Έρχονται τα ηλεκτρονικά βιβλία και τιμολόγια

δημοσιεύτηκε:

Στην ηλεκτρονική εποχή περνά η εφορία, βάζοντας τέλος στο “χαρτοβασίλειο” που επικρατεί μέχρι σήμερα. Η ΑΑΔΕ προχωρά μέσα στο τρέχον έτος στην ηλεκτρονική έκδοση τιμολογίων και στην ηλεκτρονική έκδοση βιβλίων, γεγονός που θα οδηγήσει και στην κατάργηση των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών – προμηθευτών.

Αυτό σημαίνει ότι, κάθε τιμολόγιο που θα εκδίδει ή θα λαμβάνει η επιχείρηση θα καταχωρίζεται αυτομάτως στην ηλεκτρονική μερίδα που θα τηρεί στο Taxisnet, η οποία θα αντικαταστήσει τα χάρτινα βιβλία που τηρεί στις εγκαταστάσεις της, σύμφωνα με το νέο σύστημα της ΑΑΔΕ.

Στα ηλεκτρονικά βιβλία θα καταχωρίζονται αυτόματα και οι αποδείξεις λιανικής πώλησης, δηλαδή όσα στοιχεία εκδίδονται σήμερα χειρόγραφα ή από ταμειακές μηχανές θα καταχωρίζονται online στο «ηλεκτρονικό βιβλίο» που θα τηρεί κάθε επιτηδευματίας στο Taxisnet. 

Αυτή η διαδικασία θα… λύσει τα χέρια σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενους που θα μπορούν να ενημερώνουν ηλεκτρονικά τα φορολογικά τους βιβλία αλλά και να εκδίδουν ηλεκτρονικά τα τιμολόγιά τους.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.