Quantcast
Κτηματολόγιο: Προανάρτηση τέλος για 725.000 ακίνητα στον Δήμο Αθηναίων - Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες - enikonomia.gr
share

Κτηματολόγιο: Προανάρτηση τέλος για 725.000 ακίνητα στον Δήμο Αθηναίων – Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες

δημοσιεύτηκε:

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την προανάρτηση των στοιχείων ιδιοκτησίας ακινήτων στον Δήμο Αθηναίων στο πλαίσιο της διαδικασίας κτηματογράφησης της χώρας. Ζήτημα παράτασης δεν τίθεται, δεδομένου ότι η διαδικασία είναι προαιρετική και προβλέπεται ήδη διόρθωση στοιχείων μέχρι το στάδιο της ανάρτησης αλλά και στη συνέχεια.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Δημαρά, με τη λήξη της διαδικασίας προανάρτησης για τις κτηματογραφούμενες περιοχές εντός του Δήμου Αθηναίων και “μέχρι την υποβολή της κτηματολογικής βάσης δεδομένων στο Ελληνικό Κτηματολόγιο, από τον μελετητή, δηλ. έως τις 23 Αυγούστου 2019 όσοι πολίτες δεν έχουν υποβάλει τα σχετικά συμπληρωματικά έγγραφα ή τις αιτήσεις διορθώσεων, θα μπορούν ατελώς να τα καταθέτουν στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης.
Στη συνέχεια, έπειτα από επτά μήνες, θα αρχίσει η διαδικασία της ανάρτησης κατά την οποία θα δημοσιοποιηθούν τα σχετικά διορθωμένα στοιχεία και οι πολίτες θα έχουν εκ νέου τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση διόρθωσης κτηματολογικής εγγραφής και ενστάσεις επίσης ατελώς.
Όσον αφορά στα σημεία στα οποία μπορεί να απευθύνεται το κοινό, έως και την Πέμπτη 27 Ιουνίου θα λειτουργεί μόνο το γραφείο Κτηματογράφησης του Γαλατσίου για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ το Γραφείο στην Πατησίων 48 θα δέχεται μόνο κατόπιν ραντεβού. Από την Παρασκευή 28 Ιουνίου το Γραφείο Κτηματογράφησης Γαλατσίου κλείνει και θα λειτουργεί μόνο το γραφείο στην Πατησίων.
Υπενθυμίζεται ότι η προανάρτηση στον Δήμο της Αθήνας άρχισε πριν από δύο μήνες. Ωστόσο η συμμετοχή των δικαιούχων δεν αυξήθηκε το τελευταίο διάστημα. Συνολικά η προανάρτηση αφορά σε πάνω από 725.000 δικαιώματα επί ακινήτων και περίπου 545.000 ιδιοκτήτες και 7.000 νομικά πρόσωπα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου με χρήση των κωδικών τους στο Taxisnet να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία των δικαιωμάτων των ακινήτων τους τα οποία δήλωσαν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης. Στην περίπτωση που δεν συμφωνούν με κάποιο από τα καταγεγραμμένα στοιχεία, έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης επανεξέτασης στοιχείων.

Πηγή πληροφοριών εφημερίδα Έθνος

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.