Quantcast
Φόρος εισοδήματος 2019: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις δόσεις - enikonomia.gr
share

Φόρος εισοδήματος 2019: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις δόσεις

δημοσιεύτηκε:

Έως την Τετάρτη, 31 Ιουλίου του 2019 θα πρέπει οι φορολογούμενοι να καταβάλουν την πρώτη δόση για τον φόρο εισοδήματος.

Υπενθυμίζεται πως, οι φορολογούμενοι που έχουν φέτος χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα θα πρέπει να εξοφλήσουν τον φόρο εισοδήματος σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη θα πρέπει να καταβληθεί έως και την παραπάνω ημερομηνία,η δεύτερη έως τις 30 Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως τις 29 Νοεμβρίου.

Ωστόσο επισημαίνεται πως αν υπάρχει αντικειμενική δυσκολία αποπληρωμής των δόσεων προς την εφορία, τότε μπορεί ο φορολογούμενος να ρυθμίσει το σύνολο της οφειλής του σε 12 μηνιαίες δόσεις επιλέγοντας πληρωμή του φόρου:

-Σε άτοκες δόσεις με την πιστωτική κάρτα. Οι τράπεζες προσφέρουν την υπηρεσία άτοκων δόσεων, οι οποίες μπορεί να φθάσουν ακόμη και τις 12 για την πληρωμή του φετινού φόρου στους κατόχους πιστωτικών καρτών. Με τον τρόπο αυτό οι φορολογούμενοι μπορούν να επιμηκύνουν την περίοδο αποπληρωμής του φόρου εισοδήματος χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση.

-Σε έως 12 μηνιαίες δόσεις με βάση την πάγια ρύθμιση της εφορίας. Οι δόσεις επιβαρύνονται με ετήσιο επιτόκιο 5%. Οι αιτήσεις ένταξης γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr).


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.