Quantcast
Χρέη 1,5 δισ. ευρώ προς τα Ταμεία στη ρύθμιση των 120 δόσεων - Πόσες αιτήσεις έχουν εγκριθεί - enikonomia.gr
share

Χρέη 1,5 δισ. ευρώ προς τα Ταμεία στη ρύθμιση των 120 δόσεων – Πόσες αιτήσεις έχουν εγκριθεί

δημοσιεύτηκε:

Προσεγγίζουν το 1,5 δισ. ευρώ τα χρέη που έχουν ήδη ενταχθεί στη ρύθμιση των 120 δόσεων, καθώς από τις 22 Μαΐου που άνοιξε η σχετική εφαρμογή έως την Τρίτη είχαν εγκριθεί οι αιτήσεις 88.869 οφειλετών.

Μάλιστα, στα ταμεία του ΚΕΑΟ, το οποίο δημοσιοποίησε την τριμηνιαία του έκθεση για το διάστημα Απρίλιος- Ιούνιος 2019, έχουν εισρεύσει ήδη 97,2 εκατ. ευρώ.
Τα χρέη στον ΕΦΚΑ στο τέλος Ιουνίου ανήλθαν στα 35,1 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 248,35 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, κυρίως λόγω της συμμετοχής σημαντικού αριθμού οφειλετών στη νέα ρύθμιση, του επανυπολογισμού μέρους των οφειλών, αλλά και των πληρωμών για την πάγια ρύθμιση η οποία μέχρι πρότινος ήταν η μόνη που ίσχυε και προέβλεπε μόλις 12 δόσεις και κατά συνέπεια υψηλές καταβολές.
Η έκθεση αναφέρεται σε στοιχεία Ιουνίου, αλλά σύμφωνα με στοιχεία της Καθημερινής, έως τις 6 Αυγούστου 2019, είχαν ενταχθεί προς ρύθμιση 1,43 δισ. ευρώ οφειλές και ήδη έχουν εισπραχθεί 97,2 εκατ. ευρώ. Συνολικά 88.869 οφειλέτες, φυσικά και νομικά πρόσωπα, έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση που, σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, θα είναι η τελευταία ευνοϊκή διευθέτηση οφειλών και θα λήξει στο τέλος Σεπτεμβρίου. Όποιος μάλιστα δεν ενταχθεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ενεργοποίηση των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.

Με πληροφορίες από “Καθημερινή”

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.