Quantcast
Το ΣτΕ τους στέλνει... ταμείο: Πόσα αναδρομικά θα πάρουν 2,5 εκατ. συνταξιούχοι - enikonomia.gr
share

Το ΣτΕ τους στέλνει… ταμείο: Πόσα αναδρομικά θα πάρουν 2,5 εκατ. συνταξιούχοι

δημοσιεύτηκε:

Της Αργυρώς Κ. Μαυρούλη


Ποσά που κυμαίνονται από 800 ευρώ έως και πάνω από 5.000 ευρώ διεκδικούν 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι για τα αναδρομικά -κύριων και επικουρικών συντάξεων αλλά και δώρων- του 10μήνου που μεσολαβεί ανάμεσα στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) τον Ιούνιο του 2015 που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές του 2012 και την έναρξη της εφαρμογής του νόμου Κατρούγκαλου τον Μάιο του 2016.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Realnews, μετά την απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, το διάστημα που φαίνεται να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να αποπληρωθεί για το σύνολο των συνταξιούχων, ανεξαρτήτως από το εάν έχουν ή όχι υποβάλει αγωγή, είναι οι δέκα μήνες «κενού» που υπήρξαν πριν από την εφαρμογή του Ν.4087/16 για το σύνολο των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Το κόστος για την επιστροφή των αναδρομικών μόνο γι’ αυτούς τους 10 μήνες ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ. Στο υπουργείο Εργασίας θα συσταθεί ειδική επιτροπή που θα εξετάσει τις αποφάσεις του ΣτΕ και στη συνέχεια θα προτείνει διορθωτικές παρεμβάσεις τόσο για την αποπληρωμή των αναδρομικών όσο και για τις αλλαγές στα ποσοστά αναπλήρωσης και στις εισφορές των μη μισθωτών. Σε κάθε περίπτωση, όλα θα κριθούν από τα πλήρη κείμενα των αποφάσεων του ΣτΕ, αλλά και άλλων αποφάσεων που εκκρεμούν σχετικά με το αν μπορούν να διεκδικηθούν αναδρομικά ποσά 42 μηνών από τον Ιούνιο του 2015 έως και το τέλος του 2018.


Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.