Quantcast
"Πριμ" για όσους συνταξιούχους εργάζονται - Σχέδιο για μείωση του ποσοστού παρακράτησης της σύνταξης - enikonomia.gr
share

“Πριμ” για όσους συνταξιούχους εργάζονται – Σχέδιο για μείωση του ποσοστού παρακράτησης της σύνταξης

δημοσιεύτηκε:

Στο 30%- 32% σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας να θεσπίσει το ποσοστό μείωσης της σύνταξης για όσους συνταξιούχους επιλέξουν να εργαστούν από το 2020, όπως δημοσίευσε την Κυριακή και η Realnews. Σημειώνεται ότι η σημερινή μείωση είναι στο 60%. Αυτό στην ουσία παρέχει κίνητρο για να δηλώσουν οι συνταξιούχοι την εργασία τους, ενώ με την καταβολή των εισφορών στη συνέχεια θα προσαυξάνεται και το ποσό της τελικής σύνταξης.

Η αλλαγή του ποσοστού παρακράτησης της σύνταξης θα ισχύσει για το σύνολο των συνταξιούχων που εργάζονται πριν και μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου (13 Μαΐου 2016).

Ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει στον περιορισμό της περικοπής του εισοδήματος των συνταξιούχων, η οποία δεν θα υπερβαίνει το 30%, ενώ θα δώσει μέσω των νέων ποσοστών αναπλήρωσης επιπλέον κίνητρα στους συνταξιούχους να απασχολούνται νόμιμα και να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές, προκειμένου να λάβουν σημαντική προσαύξηση στο ύψος της τελικής σύνταξής τους. Με αυτόν τον τρόπο θα επιδιώξει να βάλει «φρένο» στην αδήλωτη απασχόληση των συνταξιούχων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” στελέχη του οποίου Εργασίας υποστηρίζουν ότι η περικοπή των συντάξεων κατά 60% με βάση τον Ν. 4387/16 οδήγησε χιλιάδες συνταξιούχους στη μαύρη εργασία.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.