Quantcast
Κορονοϊός: Αλλαγές και στο Κτηματολόγιο - Τι εξετάζεται για τα πρόστιμα και την ανάρτηση στην Αθήνα - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Αλλαγές και στο Κτηματολόγιο – Τι εξετάζεται για τα πρόστιμα και την ανάρτηση στην Αθήνα

δημοσιεύτηκε:

Την καθυστέρηση της επιβολής προστίμων για τους ασυνεπείς ιδιοκτήτες που δεν υπέβαλαν τη δήλωση εντός χρονικών προθεσμιών αναμένεται να φέρουν τα μέτρα της κυβέρνησης προκειμένου να σταματήσει την εξάπλωση του κορονοϊού. Την ίδια ώρα ενδέχεται να μην γίνει η ανάρτηση της Αθήνας τον επόμενο μήνα, όπως είχε προγραμματιστεί, για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
Όπως ανακοίνωσε ο Φορέας του Ελληνικού Κτηματολογίου, διευρύνονται τα μέτρα πρόληψης που έχει ήδη λάβει, στο πλαίσιο προστασίας εργαζομένων και πολιτών κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού και συγκεκριμένα σε σχέση με τα γραφεία κτηματογράφησης σε όλη τη χώρα. Η διοίκηση του Ελληνικού Κτηματολογίου καλεί τους συναλλασσόμενους να περιορίσουν στο ελάχιστο τις επισκέψεις τους στα κατά τόπους γραφεία κτηματογράφησης. Για την εξυπηρέτησή τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα τηλέφωνα επικοινωνίας των γραφείων κτηματογράφησης και την ηλεκτρονική διεύθυνση www.ktimatologio.gr/ Αναζήτηση ανά περιοχή.
Σε ό,τι αφορά την υποβολή των δηλώσεών τους μπορούν να τις υποβάλουν μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Κτηματολογίου. Σε περίπτωση που υπάρχει επείγον ζήτημα μετάβασης των πολιτών στα γραφεία κτηματογράφησης σε συνέχεια και κατόπιν οδηγιών προστασίας και υγιεινής του ΕΟΔΥ εφαρμόζονται προληπτικά μέτρα για τον έλεγχο της ροής των ατόμων που έρχονται σε αυτά και της τήρησης των προβλεπόμενων αποστάσεων ασφαλείας. Για το χρονικό διάστημα που ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό δεν θα υπάρξει καμία επίπτωση στην εξέλιξη των υποθέσεων των πολιτών στα γραφεία κτηματογράφησης, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.