Quantcast
Διπλώματα οδήγησης: Οι αλλαγές που έρχονται στις εξετάσεις - enikonomia.gr
share

Διπλώματα οδήγησης: Οι αλλαγές που έρχονται στις εξετάσεις

δημοσιεύτηκε:

Αλλάζει ο τρόπος διεξαγωγής των εξετάσεων για τα διπλώματα οδήγησης μετά την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Μανώλη Κεφαλογιάννη.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική εγκύκλιο: «Οι θεωρητικές εξετάσεις διεξάγονται υπό τους εξής όρους και προϋποθέσεις: Οι αίθουσες εξέτασης, ανεξαρτήτως χωρητικότητας, πληρώνονται με το 80% της χωρητικότητάς τους και με την κατά το δυνατόν αραιότερη και ομοιόμορφη κατανομή των εξεταζόμενων στο χώρο. Συστήνεται να τεθούν διαχωριστικά διαστάσεων ύψους 2μ και πλάτους 1μ μεταξύ των θέσεων των υποψηφίων».
Υπενθυμίζεται ότι, ενώ έως σήμερα οι αίθουσες εξέτασης επιτρεπόταν να πληρούνται έως στο 50% της χωρητικότητάς τους, ωστόσο τώρα επιτρέπεται να είναι καλυμμένο το 80% των θέσεων.
Για τη διεξαγωγή των θεωρητικών εξετάσεων για την απόκτηση άδειας οδήγησης θα πρέπει οι αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών να διασφαλίζουν:
-Τη σταδιακή και ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο των υποψηφίων.
-Τον αερισμό των αιθουσών για τριάντα λεπτά της ώρας μεταξύ των εξετάσεων.
-Τον καθαρισμό με απολυμαντικό των ηλεκτρονικών υπολογιστών και εξαρτημάτων τους (π.χ. ποντίκι, πληκτρολόγιο) καθώς και των θέσεων των υποψηφίων κατά τα διαστήματα που μεσολαβούν μεταξύ των εξετάσεων.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.