Quantcast
Επίδομα 800 ευρώ: Υπάλληλοι σε αναστολή έμειναν χωρίς αποζημίωση ειδικού σκοπού - Τι καταγγέλλουν - enikonomia.gr
share

Επίδομα 800 ευρώ: Υπάλληλοι σε αναστολή έμειναν χωρίς αποζημίωση ειδικού σκοπού – Τι καταγγέλλουν

δημοσιεύτηκε:

Η πανδημία τους άφησε χωρίς δουλειά και το κράτος … χωρίς λεφτά! Δεκάδες οι καταγγελίες στο enikonomia.gr ανθρώπων που τέθηκαν σε αναστολή, αλλά ουδέποτε είδαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους τα 800 ευρώ της κρατικής ενίσχυσης που τους αναλογούσαν.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Και το χειρότερο; Παρά τις επίμονες προσπάθειές τους κανείς δεν βρέθηκε από το υπουργείο Εργασίας να τους καθοδηγήσει ή να τους απαντήσει επίσημα γιατί δεν πληρώθηκαν. Ενδεικτική είναι η καταγγελία της Τζ. Ε. στο enikonomia:
«Ονομάζομαι Τ.Ε. και σας στέλνω αυτό το mail προκειμένου να ‘βγει μια άκρη’ σχετικά με τον λόγο για τον οποίο δεν έχω λάβει ακόμα (και πολλοί άλλοι) την αποζημίωση ειδικού σκοπού. Βρίσκομαι σε αναστολή από τις 3 Νοεμβρίου σε επιχείρηση ΚΛΕΙΣΤΗ με κρατική εντολή. Είναι η πρώτη φορά που βγαίνω σε αναστολή και έχω υποβάλει κανονικά την δήλωση της αναστολής μου (με αριθμό πρωτοκόλλου). Έχω μιλήσει με τους λογιστές (τόσο τον δικό μου όσο και τις εταιρείας που εργάζομαι) και τα στοιχεία μου είναι ολόσωστα (και ο λογαριασμός τραπέζης καθώς μίλησα με την Τράπεζα). Στο ΣΕΠΕ μου λένε ότι φαίνεται πως εργάζομαι για τον μήνα Νοέμβριο και με παραπέμπουν στον κ. Ζα… στην ΕΡΓΑΝΗ (τηλ. 210.52…. όπου δεν απαντούσαν. Το Νοέμβριο όμως εγώ ΔΕΝ εργαζόμουν (μίλησα και με τον ΟΑΕΔ και μου το επιβεβαίωσαν ότι στο δικό τους σύστημα φαίνεται πως ΔΕΝ δουλεύω), ενώ έχω και το χαρτί απόλυσης από τον προηγούμενό μου εργοδότη, όπως και ότι έχω βγει κανονικά σε αναστολή από τον τωρινό εργοδότη μου για το διάστημα 3 Νοεμβρίου έως 30 Νοεμβρίου. Και ενώ όσοι μπήκαμε σε αναστολές από κλειστές επιχειρήσεις θα έπρεπε να έχουμε πληρωθεί, τόσο εγώ όσοι και πολλοί άλλοι εμφανίζονται να έχουν το ίδιο πρόβλημα με εμένα στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Όλοι μας εμφανιζόμαστε στο σύστημα να δουλεύουμε ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Περιμένουμε μια επίσημη ανακοίνωση για να ξέρουμε πώς θα κινηθούμε. Εάν θα λυθεί από μόνο του ή εάν πρέπει να κάνουμε κάτι εμείς. Αλλά κανείς δεν μας ενημερώνει»
Αλλά και η καταγγελία του Νι. Π. αποτυπώνει την οδυνηρή πραγματικότητα ανθρώπων που έχουν μπλέξει στα γρανάζια του ελληνικού Δημοσίου και δεν ξέρουν αν και πότε θα εξασφαλίσουν αυτά τα ελάχιστα χρήματα που τους υποσχέθηκε το κράτος για την επιβίωσή τους.
«Το όνομά μου είναι Ν.Π. Η γυναίκα μου δουλεύει σε κομμωτήριο. Έχει κλείσει με κρατική εντολή στις 8 Νοεμβρίου. Δεν χρειάστηκε να κάνει δήλωση εκ νέου η ίδια, διότι όλα της τα στοιχεία υπήρχαν από το πρώτο lockdown. Το αποτέλεσμα είναι πως μέχρι και σήμερα δεν έχει πληρωθεί, ενώ όλοι οι άλλοι συνάδελφοι έχουν πληρωθεί. Έχει δηλωθεί κανονικά από 9 Νοεμβρίου έως και 30 Νοεμβρίου. Δεν υπάρχει λάθος ούτε στο IBAN. Τι μπορώ να κάνω σας παρακαλώ πολύ; Το υπουργείο Εργασίας με παραπέμπει από τον ένα στον άλλον με αποτέλεσμα 4 μέρες χάσιμο χρόνου και απογοήτευση. Στην διάθεσή σας για ότι στοιχεία χρειάζεστε»
Δεκάδες ανάλογες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στο enikonomia: Το ονόματά τους είναι στην διάθεση των αρμόδιων υπηρεσιών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.