Quantcast
Αγορά ακινήτων: Λιγότεροι από 5.000 πλειστηριασμοί τον χρόνο - enikonomia.gr
share

Αγορά ακινήτων: Λιγότεροι από 5.000 πλειστηριασμοί τον χρόνο

δημοσιεύτηκε:

Δεν θα γίνονται περισσότεροι από 5.000 πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας τον χρόνο με την λειτουργία του Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης ακινήτων.

Όπως είπε σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, ο Ειδικός Γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης στο συνέδριο της Prodexpo, “δεν αναμένονται περισσότεροι από 3.000 -5.000 πλειστηριασμοί ακινήτων πρώτης κατοικίας τον χρόνο” καθώς ένα μεγάλο μέρος θα απορροφάται από τον νέο Φορέα Απόκτησης και Επανεκμίσθωσης.


Ο κ. Κουρμούσης είπε ότι προωθούνται:

Το θεσμικό πλαίσιο για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη ρύθμιση οφειλών, εξασφαλίζοντας διαφάνεια, στήριξη στους ευάλωτους και εξυπηρέτηση των συμφερόντων οφειλετών και πιστωτών. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκαν και εξωδικαστικός μηχανισμός, η νέα νομοθεσία σχετικά με τον κώδικα πολιτικής δικονομίας για τους πλειστηριασμούς αλλά και ο προωθούμενος Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης πρώτης κατοικίας ευάλωτων νοικοκυριών.

Δράσεις όπως η ψηφιοποίηση και η ενοποίηση βάσεων δεδομένων που ενισχύουν τη διαφάνεια και την αξιοπιστία της αγοράς συμβάλλοντας στο βάθος της αγοράς αλλά και αύξηση της ζήτησης και επομένως των τιμών. Όπως σημείωσε τα επόμενα 2-3 έτη η ψηφιοποίηση και η διαθεσιμότητα δεδομένων για την ελληνική αγορά ακινήτων θα κινούνται στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Επίσης ανέφερε ότι πρόκειται να γίνουν περισσότερα από 40 έργα ψηφιοποίησης άνω των 2 δισ. ευρώ που θα αφορούν ευρύτερα την αγορά ακινήτων.

Ποιος είναι ο ρόλος του νεου Φορέα
Ο νέος Φορέας αναμένεται να αποτελέσει “ανάχωμα” για χιλιάδες ευάλωτα νοικοκυριά που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους καθώς θα απορροφά χιλια΄δες ακίνητα από πλειστηριασμούς τα οποία υπό κανονικές συνθήκες θα άλλαζαν χέρια.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.