Quantcast
Δόμνα Μιχαηλίδου: Στο τέλος Μαρτίου το οικογενειακό επίδομα -Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - enikonomia.gr
share

Δόμνα Μιχαηλίδου: Στο τέλος Μαρτίου το οικογενειακό επίδομα -Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

δημοσιεύτηκε:

Την τελευταία εργάσιμη του μήνα, 31 Μαρτίου θα καταβληθεί η πρώτη διμηνιαία δόση του οικογενειακού επιδόματος για το 2022 , όπως γνωστοποίησε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στο MEGA.

Την ίδια στιγμή η υπουργός επεσήμανε για το οικογενειακό επίδομα ότι “αρχές Απριλίου ανοίγει πάλι η πλατφόρμα έτσι ώστε ο κόσμος να καταθέσει τις αιτήσεις του”.

Το μεγαλύτερο επίδομα που υπάρχει στη χώρα

Επίσης γνωστοποίησε και πόσα χρήματα δίνει η κυβέρνηση για το επίδομα παιδιού σε ετήσια βάση. ” Το Α21, το επίδομα παιδιού, είναι το μεγαλύτερο επίδομα που έχουμε στη χώρα. Είναι 1,1 δισ. ευρώ τον χρόνο το οποίο δίνεται σε 800.000 νοικοκυριά. Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά λαμβάνουν στη χώρα μας το επίδομα παιδιού. Τα εισοδηματικά κριτήρια μπορεί να φτάσουν ακόμα μέχρι και τις 34.000 ευρώ, δηλαδή αρκετά αυξημένο εισόδημα για να καλυφθούν όσο περισσότερα παιδιά γίνεται. Είναι ένα επίδομα που καλύπτει υπενθυμίζω και το δεύτερο παιδί και διπλασιάζεται στο τρίτο παιδί και πάνω και τη μονογονεϊκή οικογένεια με ακόμη πιο ευμενή κριτήρια .Που εάν είχαμε ακόμη περισσότερο δημοσιονομικό χρόνο – να πω η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι οι πιο ευάλωτοι … δυστυχώς μέσα σε αυτούς είναι και οι μονογονεϊκές οικογένειες”.

” Όταν δημιουργηθεί λίγο αυτός ο πολυπόθητος δημοσιονομικός χρόνος θα είναι σίγουρα από τις πρώτες κατηγορίες που ενταχθούν στο επίδομα και οι μονογονεϊκές οικογένειες”, συμπλήρωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ


Δείτ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.