Quantcast
Ενεργοποιείται η «επιταγή εισόδου» για 8.663 ανέργους - enikonomia.gr
share

Ενεργοποιείται η «επιταγή εισόδου» για 8.663 ανέργους

δημοσιεύτηκε:

Eπιλύθηκε το ζήτημα με την ηλικία για 8.663 επιλαχόντες των επιταγών εισόδου για νέους 18 έως 24 και 25 έως 29 ετών και αποφεύχθηκε ο αποκλεισμός σημαντικού αριθμού αιτούντων ανέργων από τα προγράμματα.
Ως εκ τούτου, οι επιλαχόντες που πλέον δικαιούνται την επιταγή εισόδου στη θέση των διαγραφέντων, μπορούν να την ενεργοποιήσουν έως και τις 19 Αυγούστου.

Το πρόβλημα με την ένταξη των επιλαχόντων προέκυψε από το γεγονός ότι στις αρχικές προσκλήσεις που δημοσιεύτηκαν το 2014, δεν αποσαφηνιζόταν αν το οριζόμενο όριο ηλικίας υπολογίζεται από τη χρονική στιγμή της υποβολής της αίτησης από τον άνεργο ή τη στιγμή της ενεργοποίησης της επιταγής και της ένταξής του στα προγράμματα.

Μετά τις ενέργειες της ηγεσίας του υπουργείου η Κομισιόν δέχτηκε την εισήγηση της ελληνικής πλευράς ότι το όριο ηλικίας του ανέργου πρέπει να υπολογίζεται από την υποβολή της αίτησης.

Οι πίνακες κατάταξης των νέων επιλεγέντων ήδη αναρτήθηκαν στη «Διαύγεια», μετά την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από την αναπληρώτρια υπουργό.

Επισημαίνεται ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται να αναρτηθούν οι πίνακες των νέων επιλεγέντων στην ειδική ιστοσελίδα της δράσης www.voucher.gov.gr προκειμένου οι νέοι επιλεγέντες, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό τους κωδικό αριθμό υποβολής αίτησης, να διαπιστώσουν αν δικαιούνται ή όχι την επιταγή εισόδου.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.