Quantcast
Επιβεβαίωση της «Αγοράς» για τις μειώσεις έως 30% στις συντάξεις - enikonomia.gr
share

Επιβεβαίωση της «Αγοράς» για τις μειώσεις έως 30% στις συντάξεις

δημοσιεύτηκε:

To δρόμο για μείωση των καταβαλλόμενων συντάξεων έως και 30% όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Αγορά» αναμένεται να φέρουν οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση εφόσον στηριχτεί στο πόρισμα της Επιτροπής Σοφών.

Σύμφωνα με την πρόταση την οποία φαίνεται να υιοθετεί η κυβέρνηση, η σύνταξη όλων των συνταξιούχων (περίπου 2.000.000 άτομα) θα επανυπολογισθεί σύμφωνα με τον νέο τρόπο που θα ισχύει για τους ασφαλισμένους μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου.

Για τον υπολογισμό θα ληφθεί υπόψη το νέο ενιαίο ποσοστό αναπλήρωσης περίπου 55% που θα εφαρμοστεί εφεξής και όχι το ποσοστό που ίσχυσε όταν ο συνταξιούχος υπέβαλε την αίτηση συνταξιοδότησης (πχ. 80%, 90%, 100%).

Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να μειωθούν οι καταβαλλόμενες συντάξεις – κυρίως των πρώην «ευγενών» ταμείων τράπεζες, ΟΤΕ, ΔΕΗ – ακόμη και κατά 30%.

Κλειδί» για τον νέο ενιαίο τρόπο υπολογισμού της σύνταξης που αναμένεται να εφαρμοστεί σε ασφαλισμένους αλλά και συνταξιούχους θα είναι το ύψος των αναπληρούμενων αποδοχών σε συνδυασμό και με τα έτη ασφάλισης.

Η λογική είναι να εφαρμοστεί ενιαίος τρόπος υπολογισμού για όλους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με κλιμακωτά όμως ποσοστά αναπλήρωσης, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.