Quantcast
Μειώσεις έως 30% για τις νέες συντάξεις φέρνει το νέο ασφαλιστικό - enikonomia.gr
share

Μειώσεις έως 30% για τις νέες συντάξεις φέρνει το νέο ασφαλιστικό

δημοσιεύτηκε:

Μειώσεις που ξεκινούν από το  15% για τις συντάξεις άνω των 750 ευρώ και φτάνουν το 30% για όσους έχουν πολλά χρόνια ασφάλισης και υψηλότερο μισθό φέρνουν τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων σύμφωνα με το σχέδιο που έδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργος Κατρούγκαλος στους αρχηγούς των κομμάτων.

Οπως προκύπτει από το σχέδιο των 170 σελίδων προβλέπονται μεγάλες  μειώσεις και στις κύριες συντάξεις για όσους συνταξιοδοτηθούν από την 1-1-2016 και μετά.

Το σχέδιο προβλέπει μεγάλες μειώσεις στις κύριες συντάξεις οι οποίες όμως για τους νυν  συνταξιούχους θα καλυφθούν από την λεγόμενη «προσωπική διαφορά».

Αντίθετα, για όσους βγουν στο εξής στη σύνταξη, η μείωση θα είναι μεγάλη και στην κύρια σύνταξη εξαιτίας των νέων ποσοστών αναπλήρωσης αλλά και του τρόπου υπολογισμού των ετών ασφάλισης.

Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει αντικατάσταση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές από τον κανόνα βιωσιμότητας και δεν αναφέρει κανένα ποσοστό.

Οι «τρύπες» του ασφαλιστικού προβλέπεται να καλυφθούν από αύξηση εισφορών 1,5 % για τις επικουρικές και από αξιοποίηση αποθεματικών του ΕΤΕΑ ύψους 2,1 δισ.

Τέλος προβλέπεται πλαφόν 2.200 ευρώ για όσους παίρνουν μία σύνταξη και 3.000 ευρώ για όσους παίρνουν περισσότερες.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.