Quantcast
Ολα όσα πρέπει να ξέρουν οι νέοι για να βρουν δουλειά στην Ευρώπη - enikonomia.gr
share

Ολα όσα πρέπει να ξέρουν οι νέοι για να βρουν δουλειά στην Ευρώπη

δημοσιεύτηκε:

Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για την ευκολότερη πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας δίνει το πρώτο Facebook QnA που διοργανώνουν η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του #EU4U.

Οι νέοι που ενδιαφέρονται να πάρουν πληροφορίες για το βιογραφικό Europass, την Ευρωπαϊκή Πύλη για την Επαγγελματική Κινητικότητα και οτιδήποτε άλλο αφορά στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας, μπορούν να συντονιστούν στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να λάβουν απαντήσεις από εξειδικευμένους συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμούς. Το Facebook Q&A πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης #ΕU4U, μιας κοινής πρωτοβουλίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Τι είναι το #EU4U;

Πρόκειται για μια δράση που βασίζεται στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό τη διαδικτυακή επικοινωνία και συνομιλία με τους πολίτες και την δημιουργία και ανάπτυξη σχέσεων με κοινότητες πολιτών. Βασικός σκοπός είναι η διευκόλυνση της προσέγγισης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και διαδικασιών με επίκεντρο τους νέους και η άμεση παροχή πληροφοριών στους ενδιαφερόμενους. Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα θα αναπτύξουν την δράση «#EU4U» καθ’ όλη τη διάρκεια του 2016.

Συνολικά θα υπάρξουν τέσσεριςθεματικές ενότητες υπό τους γενικούς τίτλους:

Προώθηση της απασχόλησης
Προώθηση της επιχειρηματικότητας με έμφαση στη νεανική επιχειρηματικότητα, τις μικρομεσαίες και νεοφυείς επιχειρήσεις
Εκπαίδευση, έρευνα, τεχνολογία
Νέοι και λήψη αποφάσεων στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι

Η κάθε θεματική ενότητα διαρκεί 3 μήνες και περιλαμβάνει Facebook Q&A, Twitter Chat, Google Hangout και διαγωνισμό στο Instagram. Παράλληλα, η ενότητα πλαισιώνεται από σειρά εκπομπών web radio/web tv σε συνεργασία με το νεανικό ραδιοφωνικό σταθμό ngradio. Οι ενδιαφερόμενοι για τις δράσεις που θα ακολουθήσουν μπορούν να ενημερώνονται μέσα από την ιστοσελίδα europeforall.gr ή/και με το hashtag #EU4U.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.