Quantcast
ΟΓΑ: Ξεκινάει η υποβολή του εντύπου Α21 για τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων - enikonomia.gr
share

ΟΓΑ: Ξεκινάει η υποβολή του εντύπου Α21 για τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων

δημοσιεύτηκε:

Από σήμερα θα είναι διαθέσιμη στο Taxisnet η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Α21 για τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ.

Υπενθυμίζεται πως το Ειδικό Επίδομα Στήριξης Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών, ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις δόσεις τον χρόνο.

Επίσης, το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων παιδιών, αλλά και το οικογενειακό εισόδημα.

Τα επιδόματα χορηγούνται σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών, εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.

Σε κάθε περίπτωση οι νέοι αιτούντες του Α21 θα πρέπει να περιμένουν αρκετό διάστημα για να εκκαθαριστεί η δήλωση τους, καθώς έως τα τέλη Απριλίου θα δοθεί η προκαταβολή στους περσινούς δικαιούχους ανεξάρτητα εάν έχουν υποβάλει Ε1 και Α21 για 2016.

Εκτιμάται πως περίπου 700.000 δικαιούχοι χωρίς να υποβάλλουν Α21 θα πάρουν την προκαταβολή για τα επιδόματα, ενώ θα κληθούν να υποβάλλουν νέο Α21 μαζί με τις φορολογικές τους δηλώσεις.
 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.