Quantcast
Τι θα πληρώσουμε στην εφορία, αναλυτικοί πίνακες - enikonomia.gr
share

Τι θα πληρώσουμε στην εφορία, αναλυτικοί πίνακες

δημοσιεύτηκε:

Εναν εξαιρετικά ενδιαφέροντα οδηγό για τους περισσότερους φόρους που θα κληθούν να πληρώσουν εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες, αλλά και τις ελαφρύνσεις που θα έχουν πολλοί ακόμη, παρουσιάζει το Τaxheaven.

Με αναλυτικούς πίνακες μπορεί κανείς να δει τον φόρο που θα βεβαιωθεί για τα εισοδήματα του 2016, δηλαδή για τις φορολογικές δηλώσεις που θα γίνουν το 2017 με βάση τις αλλαγές που προωθεί το οικονομικό επιτελείο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το φορολογικό έχει «κλειδώσει», οπότε μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν από σήμερα να γνωρίζουν τις επιβαρύνσεις ή ελαφρύνσεις που έρχονται.

Με την εφαρμογή των δύο νέων κλιμακίων στο εισόδημα των μισθωτών και συνταξιούχων προκύπτει ελάφρυνση για εισοδήματα από 27.100 έως 43.900  ευρώ, αλλά και ελάφρυνση για εισοδήματα από 50.100 έως 55.600 χιλιάδες ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ


Συγκριτικός πίνακας εισφορά αλληλεγγύης

Συγκρίνοντας τις επιπτώσεις των νέων κλιμακίων της εισφοράς αλληλεγγύης για τις περιπτώσεις εκείνες που υπάρχουν εισοδήματα που επιβαρύνονται μόνο με ειδική εισφορά βλέπουμε ότι, προκύπτει ελάφρυνση για εισοδήματα από 13 έως 17 χιλιάδες ευρώ, αλλά και για εισοδήματα από 21 έως 22 χιλιάδες ευρώ. 

Στα εισοδήματα από ελευθέρια επαγγέλματα  με την ένταξη του εισοδήματος στην κλίμακα των μισθωτών αλλά και με την νέα κλίμακα εισφοράς αλληλεγγύης υπάρχει ελάφρυνση για εισόδημα μέχρι 32.700 ευρώ, και επιβάρυνση από το ύψος αυτό και πάνω.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.