Quantcast
Δούρου: Ο αγροτικός τομέας μπορεί να συμβάλει στην ανάκαμψη της οικονομίας - enikonomia.gr
share

Δούρου: Ο αγροτικός τομέας μπορεί να συμβάλει στην ανάκαμψη της οικονομίας

δημοσιεύτηκε:

Η Αττική, μια πολυδύναμη περιοχή με ισχυρά «χαρτιά» για την ενίσχυση και την αναβάθμιση του εγχώριου πρωτογενούς τομέα, δήλωσε η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής, ως τιμώμενης Περιφέρειας, στο φετινό 7ο Agro Quality Festival και στο 4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού, που πραγματοποιούνται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας,υπό την διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού (ΕΟΣΣ).

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στο φεστιβάλ, σημείωσε, έχει στόχο την προβολή και την ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων της Αττικής γης και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εντός της και πρόσθεσε πως πρόκειται για «μία προοπτική που λαμβάνει τα χαρακτηριστικά πρόκλησης, ιδιαίτερα κατά τη σημερινή απαιτητική συγκυρία, που ο αγροτικός τομέας μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει αναζωογονητικά, συμβάλλοντας τόσο στις τοπικές οικονομίες, όσο και στην ανάκαμψη της εθνικής μας οικονομίας. Υπό αυτό το πρίσμα, η Αττική γη, με την πλούσια αγροτική της παράδοση και τα ποιοτικά προϊόντα που παράγει, καθίσταται κρίσιμος μοχλός ανάπτυξης».

Όπως είπε η Αττική, διαθέτει σειρά συγκριτικών πλεονεκτημάτων, που συνιστούν τη βάση μίας ισορροπημένης διατροφής: ελαιόλαδο, κρασί, μέλι, σύκα, φιστίκια, κηπευτικά, τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα, προϊόντα κρέατος, αυγά, προϊόντα θαλάσσιας αλιείας. Αλλά και άλλα πολύτιμα αγαθά όπως τα ανθοκομικά. Η κ. Δούρου, ανέφερε επίσης ότι η Περιφέρεια Αττικής, δίνει και φέτος το «παρών» σε πρωτοβουλίες που προβάλλουν και αναδεικνύουν την ποιότητα, τη διατροφική αξία και τη μοναδικότητα των προϊόντων της γης της. Και δίνει το «παρών», όπως εξήγησε, σε όλα τα μέτωπα με στοχευμένες παρεμβάσεις, που έχουν ως στόχο την ενίσχυση της προβολής, τη βελτίωση της ποιότητας και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αγροτικών της προϊόντων, ενώ παράλληλα, με γνώμονα την υγεία των καταναλωτών και το δικαίωμα τους σε ποιοτικά προϊόντα, ασκεί τον ελεγκτικό της ρόλο με συνεχείς ελέγχους στην αγορά.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.