Quantcast
Αποστόλου: Θα δώσουμε μάχη για την ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα - enikonomia.gr
share

Αποστόλου: Θα δώσουμε μάχη για την ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα

δημοσιεύτηκε:

Φορολογικό, ασφαλιστικό αλλά και το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για τις λαϊκές αγορές κυριάρχησαν στη σημερινή συνάντηση που είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, με εκπροσώπους συλλόγων παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αποστόλου, αφού χαρακτήρισε ουσιαστική τη συζήτηση, υπογράμμισε ότι σημείο αναφοράς αποτελεί η ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα και προς τούτο απαιτούνται παρεμβάσεις σε θέματα που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με το κόστος παραγωγής και την καλύτερη οργάνωση. «Σε αυτήν την κατεύθυνση», είπε, «ως υπουργείο θα δώσουμε μάχες την επόμενη περίοδο».

«Συζητήσαμε», πρόσθεσε, «και θέματα που έχουν να κάνουν με την οργάνωση των λαϊκών αγορών και επειδή προς τούτο έχουμε ένα σχέδιο νόμου σε εξέλιξη, τέθηκαν ζητήματα που χρειάζεται να διορθωθούν. Εμείς θα τους στηρίξουμε και θα συζητήσουμε με το αρμόδιο υπουργείο».

Για συνάντηση σε θετικό κλίμα έκανε λόγο στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών, Παντελής Μόσχος. «Αυτό που μας αφορά περισσότερο», είπε, «είναι ότι το 80% των αγροτών λαμβάνουν μόλις το 20% των ενισχύσεων και ο υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι στο πλαίσιο της νέας διαβούλευσης για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, θα μεταφερθούν ποσά από τους μεγάλους αγρότες στους μικρούς.

Είναι κάτι που μας ενδιαφέρει πολύ, διότι πριν δυο-τρία χρόνια δεν παίρναμε καμία επιδότηση». Ο κ. Μόσχος σημείωσε ότι συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα που άπτονται του κόστους παραγωγής και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τομέας των λαϊκών αγορών, ενώ από την πλευρά τους κατατέθηκαν και προτάσεις, όπως η επαναλειτουργία των Οργανισμών Λαϊκών Αγορών Αττικής και Θεσσαλονίκης, από την οποία «ο κρατικός προϋπολογισμός θα μπορούσε να εξοικονομήσει περί τα τρία εκατ. ευρώ ετησίως».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.