Quantcast
Μητσοτάκης: Πολύ σημαντικό στοίχημα η εξωστρέφεια των ελληνικών προϊόντων - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Πολύ σημαντικό στοίχημα η εξωστρέφεια των ελληνικών προϊόντων

δημοσιεύτηκε:

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα, Σάββατο τη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Food Expo 2017».

Μετά την επίσκεψή του, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη χαρά, επισκέπτομαι, σήμερα, τη σημαντική έκθεση “FoodExpo”, όπου παραπάνω από 1.200 Έλληνες παραγωγοί – μεγάλοι, μεσαίοι, μικροί – προβάλλουν τα ιδιαίτερα προϊόντα τους, διεκδικώντας τη θέση που τους αξίζει – που μας αξίζει ως χώρα – στην παγκόσμια διατροφική αγορά.

Η εξωστρέφεια των προϊόντων της ελληνικής γης αποτελεί ένα πάρα πολύ σημαντικό στοίχημα για τη χώρα. Η σωστή τυποποίηση και σωστή προβολή των προϊόντων μας είναι αυτή, η οποία θα μας επιτρέψει να διεκδικήσουμε θέσεις σε αγορές του εξωτερικού. Ταυτόχρονα, θα επιτρέψει και στις ελληνικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις απασχόλησης.

Για τη Νέα Δημοκρατία, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, αλλά και η στήριξη συνολικά της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών – που είναι η φυσική μετεξέλιξη της πρωτογενούς παραγωγής – αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Πόσο μάλλον σε μια εποχή, όπου η μεσογειακή διατροφή, η ελληνική διατροφή, έχει αναγνωριστεί από όλους ως η πιο υγιεινή διατροφή, η οποία μπορεί να προλάβει μια σειρά από ασθένειες.

Συγχαρητήρια και πάλι στους διοργανωτές της “Food Expo”, εύχομαι καλή επιτυχία και εύχομαι του χρόνου με ακόμα περισσότερους εκθέτες».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.