Quantcast
Τσιρώνης: Στόχος μας είναι να εντάξουμε την κοινωνική οικονομία στον πρωτογενή τομέα - enikonomia.gr
share

Τσιρώνης: Στόχος μας είναι να εντάξουμε την κοινωνική οικονομία στον πρωτογενή τομέα

δημοσιεύτηκε:

«Η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία είναι ο τρίτος πυλώνας ανάπτυξης μετά το κράτος και τον ιδιωτικό τομέα. Στόχος μας είναι να εντάξουμε την κοινωνική οικονομία στον πρωτογενή τομέα».

Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης από τη Λάρισα κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του σε σεμινάριο που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Συμπράξεων Κοινωνικής Οικονομίας «ΠΕΣΚΟ».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, στις αναπτυγμένες χώρες η κοινωνική οικονομία γνωρίζει τεράστια άνθιση, ενώ η Ελλάδα έχει μείνει αρκετά πίσω. Όπως σημείωσε ο κ. Τσιρώνης στη συνέχεια, υπάρχουν πολλές σχολάζουσες γαίες και ταυτόχρονα χιλιάδες άνεργοι που θα μπορούσαν μέσα από την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία να ενταχθούν στο αγροτικό επάγγελμα, ενώ αναφέρθηκε και στην εμπλοκή των δήμων στη διαδικασία αυτή.

«Οι δήμοι θα μπορούν να έχουν μια προγραμματική σχέση με τις κοινωνικές επιχειρήσεις οι οποίες θα μπορούν να πάρουν κάποια χρήματα από την κοινωνική οικονομία. Θα πάρουν κάποια γη είτε από τον δήμο είτε από την εκκλησία είτε από ιδιώτες. Και από εκεί και πέρα ο δήμος θα είναι εκείνος που θα μπορέσει να πάρει τα προϊόντα που παράγονται από αυτή τη δραστηριότητα και να τα διανέμει στις κοινωνικές δομές κ.α.» σημείωσε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο αναπληρωτής υπουργός.

Μεταξύ άλλων ο κ.Τσιρώνης είπε πως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αυτό το διάστημα κάνει προσπάθεια -σε συνεργασία με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου- «να ζευγαρώσει την κοινωνική οικονομία με τον πρωτογενή τομέα», και εκτίμησε πως τα «αποτελέσματα θα είναι θεαματικά».

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός είπε πως απαραίτητο για να πετύχει η κοινωνική οικονομία είναι να υπάρξει «αυτοοργάνωση των ανθρώπων που θα εμπλακούν σε αυτές τις πρωτοβουλίες», συμπληρώνοντας πως κοινωνική οικονομία «δεν είναι φιλανθρωπία, αλλά άλλος τρόπος να παράγουμε».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.