Quantcast
Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα συστήματα πρόληψης ζημιών - Ποιους αφορά - enikonomia.gr
share

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα συστήματα πρόληψης ζημιών – Ποιους αφορά

δημοσιεύτηκε:

Από 23 Απριλίου έως 25 Ιουνίου θα μπορούν να υποβάλονται οι αιτήσεις για ένταξη στο Μέτρο 5.1 που ενισχύει την εγκατάσταση συστημάτων πρόληψης ζημιών, από πάγο, χαλάζι ή και βροχή, όπως αναφέρει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς και οι ομάδες παραγωγών με την προϋπόθεση ότι είναι ενεργοί αγρότες.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του υπομέτρου ανέρχεται στα 12,5 εκατ. ευρώ και αφορά τις εξής καλλιέργειες και καλυπτόμενες επενδύσεις:

α) Ενεργητικά συστήματα για την προστασία των καλλιεργειών από τον παγετό σε όλη την επικράτεια για καλλιέργειες εσπεριδοειδών,

β) Ενεργητικά συστήματα για την προστασία των καλλιεργειών από το χαλάζι σε όλη την επικράτεια για καλλιέργειες μηλοειδών, πυρηνοκάρπων, ακτινιδίων, αμπέλου και ροδιάς. Ειδικά στην περίπτωση των ακτινιδίων, της αμπέλου και της ροδιάς η καλλιέργεια πρέπει να είναι αμιγής.

γ) Ενεργητικά συστήματα για την προστασία των καλλιεργειών από τη βροχή σε όλη την επικράτεια για καλλιέργειες κερασιάς και αμπέλου.

δ) Ενεργητικά συστήματα για την προστασία των καλλιεργειών από το χαλάζι και τη βροχή σε όλη την επικράτεια για καλλιέργειες κερασιάς και αμπέλου.

Στα φυσικά ή νομικά πρόσωπα η μέγιστη επιδότηση ανέρχεται σε 80% ενώ για τα συλλογικά σχήματα αγγίζει το 100% της επένδυσης. Επίσης, ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός ανά αγρότη θα είναι στα 100.000 ευρώ και για τα συλλογικά σχήματα το 1 εκατ. ευρώ.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.