Quantcast
Διαδοχικές συναντήσεις Αποστόλου στη Χίο - Τι συζήτησε με μαστιχοπαραγωγούς και αγρότες - enikonomia.gr
share

Διαδοχικές συναντήσεις Αποστόλου στη Χίο – Τι συζήτησε με μαστιχοπαραγωγούς και αγρότες

δημοσιεύτηκε:

Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και παραγωγικούς φορείς της Χίου είχε τη Δευτέρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου κατά την επίσκεψη του στο νησί, ενόψει του 14ου Συνεδρίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που ξεκινά, την Τετάρτη 2 Μαΐου, στη Μυτιλήνη.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Αν. Μιχαηλίδη και από στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, συναντήθηκε το πρωί με τον Δήμαρχο Χίου Μαν. Βουρνούς, με τον οποίο συζήτησαν αναπτυξιακά και νομοθετικά θέματα που αφορούν στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, καθώς και προβλήματα που διαπιστώνονται στην πρωτογενή παραγωγή του νησιού.

Στη συνέχεια ο κ. Αποστόλου επισκέφθηκε την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα για την αγροτική ασφάλιση και τις αποζημιώσεις των παραγωγών που υπέστησαν ζημιές από την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε το νησί τον Ιούλιο του 2016. Επίσης, συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα που αφορούν στα προγράμματα νέων αγροτών, προώθησης αγροτικών προϊόντων, επενδύσεων στον γεωργοκτηνοτροφικό κλάδο κ.ά.

Το μεσημέρι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συναντήθηκε με αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους του νησιού. Κατά τη συνάντηση τέθηκαν θέματα όπως οι ελληνοποιήσεις των αγροτικών προϊόντων, φορολογικά ζητήματα, καθώς και θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Στη συνέχεια, ο κ. Αποστόλου επισκέφθηκε δύο μονάδες παραγωγής και μεταποίησης προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας που δραστηριοποιούνται με επιτυχία στη Χίο και παρουσιάζουν σημαντικό εξαγωγικό προσανατολισμό.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.