Quantcast
Κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις: Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ - enikonomia.gr
share

Κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις: Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ

δημοσιεύτηκε:

Αλλάζουν τα δεδομένα στην ίδρυση και λειτουργία των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Με το νέο σχέδιο νόμου, ο στόχος του υπουργείου είναι να επιτευχθεί η διευκόλυνση της διαδικασίας ίδρυσης και λειτουργίας των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων με την εισαγωγή ρυθμίσεων για τη νομιμοποίηση ιδίως των πρόχειρων καταλυμάτων ζώων τα οποία συνιστούν κατά προσέγγιση ποσοστό 50%-60%, καθώς και η μείωση των συντελεστών κόστους παραγωγής. Συνέπεια αυτών θα είναι ο εκσυγχρονισμός των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, η βιωσιμότητα και η βελτίωση εν γένει του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και η ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας. Επίσης επισημαίνεται ότι με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και κατά την εφαρμογή του ν. 4056/2012, η γραφειοκρατία και τα αυστηρά πλαίσια του νόμου που καθόριζαν μέχρι σήμερα την ίδρυση και λειτουργία των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, όχι μόνο δε διευκόλυναν την όλη διαδικασία, αλλά αποθάρρυναν τους νέους κτηνοτρόφους και τους εν ενεργεία από κάθε προσπάθεια για νομιμοποίηση και εκσυγχρονισμό των κτηνοτροφικών τους εγκαταστάσεων.

Πότε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο

Σήμερα αναρτάται σε δημόσια διαβούλευση στο opengov.gr, το Νομοσχέδιο με τα μέτρα διευκόλυνσης και εκσυγχρονισμού της ίδρυσης και λειτουργίας των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο θα παραμείνει σε διαβούλευση για 2 εβδομάδες για σχόλια και για παρατηρήσεις.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.