Quantcast
Κατρούγκαλος: Κανένας δεν πρόκειται να επιστρέψει το ΕΚΑΣ - enikonomia.gr
share

Κατρούγκαλος: Κανένας δεν πρόκειται να επιστρέψει το ΕΚΑΣ

δημοσιεύτηκε:

Με τροπολογία θα γίνει πραγματικότητα η υπόσχεση που έδωσε χθες ο Πρωθυπουργός για τη μη καταβολή των αναδρομικών του ΕΚΑΣ, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.

Προφανώς θα γίνει νόμος του κράτους η απόφαση να μην ζητηθούν τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κατρούγκαλος, στον ΑΝΤ1 εξηγώντας ότι, «προσπαθήσαμε να αντικαταστήσουμε αυτό στο οποίο αποσκοπούσε το ΕΚΑΣ με άλλα μέτρα, όπως η εθνική σύνταξη και το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης».

Χαρακτήρισε «αδικία» την επιστροφή του ΕΚΑΣ από τους συνταξιούχους που το έχουν λάβει από την αρχή του έτους και διέψευσε ότι η επίσπευση της επιβολής φόρου στη σταθερή τηλεφωνία και της αύξησης της φορολογίας στην μπίρα έγινε ως ισοδύναμο για την μη επιστροφή του ΕΚΑΣ.

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στη δημιουργία του Κοινωνικού Ταμείου, την οποία επίσης ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, ως μέτρο εξισορρόπησης για τις πληγές που ανοίγουν «όλα αυτά τα αναγκαία και άδικα μέτρα» και διευκρίνισε ότι, το Ταμείο δεν θα αφορά μόνο το ΕΚΑΣ.

«Κανένας δεν πρόκειται να επιστρέψει χρήματα», τόνισε.

Αναφορικά με τα εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή του ΕΚΑΣ, ανακοίνωσε ότι, η σχετική εγκύκλιος θα βγει κατά πάσα πιθανότητα σήμερα και θα αφορά στα εισοδήματα του 2015.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.