Quantcast
Handelsblatt: Περαιτέρω λιτότητα ενέκρινε η Αθήνα - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Περαιτέρω λιτότητα ενέκρινε η Αθήνα

δημοσιεύτηκε:

To ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε ένα άλλο πακέτο νόμων με σκληρά μέτρα λιτότητας αναφέρει η Handelsblatt.

Ειδικότερα σε σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι από τους 300 βουλευτές που ψήφισαν την Κυριακή το βράδυ στην Αθήνα οι 153 βουλετές της συγκυβέρνησης ψήφισαν τα μέτρα.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν τα μέτρα ύψους 1,8 δισ. ευρώ.

Κατά ειρωνικό τρόπο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στέκεται πίσω από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποταμίευσης, με βαθιές περικοπές για τους ‘Ελληνες.

Στις 8 Μαΐου, είχε εγκριθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή ήδη περικοπές των συντάξεων και αύξηση της φορολογίας εισοδήματος στο ποσό των 3,6 εκατ. ευρώ.

Τώρα, πολλοί περισσότεροι είναι οι φόροι που επιβάλλονται στους ‘Ελληνες.

Ειδικότερα αυξάνεται από το 23% σε 24% ο ΦΠΑ αυξάνοντας τις τιμές σε πολλά τρόφιμα, προϊόντα και υπηρεσίες ενώ παράλληλα αυξάνονται οι τιμές στα καύσιμα, στην συνδρομητική τηλεόραση.

Οι τουρίστες θα καλούνται να πληρώσουν – μέσω Τέλος Διαμονής στα ξενοδοχεία.

«Αυτά τα μέτρα είναι τα τελευταία», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Κοινοβούλιο. Η αντιπολίτευση τον αποκάλεσε «ψεύτη».

Ελληνικά μέσα ενημέρωσης έχουν υπολογίσει ότι οι νέοι έμμεσοι φόροι θα κοστίσουν περίπου 810 ευρώ το μήνα σε κάθε Έλληνα τη στιγμή που ο μέσος μηνιαίος μισθός κυμαίνεται στα 850 ευρώ.

Εκτός από τις αυξήσεις φόρων, εγκρίθηκε και η δημιουργία ενός υπερταμείου ο οποίος θα είναι υπό τον έλεγχο των πιστωτών της χώρας το οποίο θα αναλάβει την πώληση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου αλλά και των ΔΕΚΟ.

Ακόμα και το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας περιλαμβάνεται στη λίστα των ακινήτων προς πώληση.

Ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη ήταν η σχεδιαζόμενος δημοσιονομικός «κόφτης» που ενεργοποιείται αυτόματα όταν η Ελλάδα αδυνατεί να επιτύχει τους στόχους στο πλεόνασμα και θα μειώνονται αυτόματα οι κρατικές δαπάνες.

Η αντιπολίτευση περιγράφεται το μέτρο αντισυνταγματικό…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.