Quantcast
Χατζηδάκης: Κυβερνητική πλειοψηφία παντός καιρού και πάσης ιδεολογίας - enikonomia.gr
share

Χατζηδάκης: Κυβερνητική πλειοψηφία παντός καιρού και πάσης ιδεολογίας

δημοσιεύτηκε:

H κυβερνητική πλειοψηφία είναι παντός καιρού και πάσης ιδεολογίας, ικανή να υποστηρίξει τα πάντα και τα αντίθετά τους, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον RealFM 97,8.

«Έδωσαν σχεδόν όλη τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια και χωρίς έλεγχο της Βουλής και ο Τσίπρας έχει το θράσος να κάνει τον εισαγγελέα» είπε ο κ. Χατζηδάκης, μία μέρα μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Όπως σημείωσε, τα δάνεια διαρκούν 35 χρόνια και το υπερταμείο έναν αιώνα. «Μέχρι το 2115 η Ελλάδα θα είναι χώρα περιορισμένης κυριαρχίας» πρόσθεσε.

Ο κ. Χατζηδάκης αμφισβήτησε τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας: «Θα μας τρελάνει η κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Λένε ότι το Ταμείο θα αναπτύξει τη δημόσια περιουσία. Και η τρόικα γιατί για 99 χρόνια; Ως τεχνικός σύμβουλος; Τι θα πει αξιοποίηση, έχοντας και την τρόικα στο υπερταμείο; Ή ιδιωτικοποιήσεις θα κάνουν ή συμβάσεις παραχώρησης. Θα βάλουν πεταλούδες; Αφού θα γίνει αξιοποίηση γιατί δεν βάζουν και την υπόλοιπη περιουσία (ΔΕΗ κλπ) μέσα στο Ταμείο; Κρίμα να μείνει αναξιοποίητη».

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε την ανάγκη μετάβασης σε ένα μοντέλο με χαμηλότερα πλεονάσματα και περισσότερες διαρθρωτικές αλλαγές.

«Η ΝΔ θα επιδιώξει πριν από τις εκλογές να κάνει καθαρούς λογαριασμούς τόσο με την Τρόικα όσο και τους Έλληνες πολίτες» είπε, προσθέτοντας ότι το κόμμα θα παρουσιάσει «ένα εναλλακτικό μοντέλο -όχι μοντέλο ΣΥΡΙΖΑ- που θα στηρίζεται στις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές και την κοινή λογική»


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.