Quantcast
ΕΟΠΥΥ: Προειδοποίηση προς τους συμβεβλημένους γιατρούς - enikonomia.gr
share

ΕΟΠΥΥ: Προειδοποίηση προς τους συμβεβλημένους γιατρούς

δημοσιεύτηκε:

Νέα προειδοποίηση προς τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς που προτίθεται να προχωρήσουν, από σήμερα, σε επίσχεση εργασίας, απευθύνει ο πρόεδρος του Οργανισμού Σωτήρης Μπερσίμης.

«Οσοι εκ των συμβεβλημένων ιατρών, προτίθενται από σήμερα να προβούν σε παράλειψη υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, να ενημερώσουν ρητά και ενυπογράφως, με υπεύθυνη δήλωση την οποία θα πρέπει να αποστείλουν στη Διεύθυνση Συμβάσεων στο fax 210- 8110635, καθώς και να την κοινοποιήσουν στην κατά τόπο αρμόδια ΠΕ.ΔΙ. για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ο Οργανισμός θα συνεκτιμήσει την ανωτέρω ατομική δήλωση στα πλαίσια της ισχύουσας σύμβασης και της εν γένει νομοθεσίας κατόπιν θεσμικής επικοινωνίας και συνεννόησης με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο».

Καλούνται, επίσης, οι ασφαλισμένοι να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210 8110603-210 8110604-210 8110613, προκειμένου να αναφέρουν τυχόν περιστατικά παράλειψης υπηρεσίας των συμβεβλημένων γιατρών του Οργανισμού.

Πληρωμές ΕΟΠΥΥ

Ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι έως χθες προχώρησε σε ενταλματοποίηση/αποζημίωση εκκαθαρισμένων υποβολών των παρόχων για τον μήνα Ιανουάριο, με τη νέα διαδικασία ελέγχου και αποζημίωσης (στο 100% των εκκαθαρισμένων υποβολών τους).

Η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά τις εξής κατηγορίες παρόχων:

* Συμβεβλημένους γιατρούς (για ιατρικές επισκέψεις)

Συνολικά, σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, έχουν προωθηθεί μέσω τραπεζών, οι αποζημιώσεις για 4.000 γιατρούς, ποσοστό 75% του συνόλου των συμβεβλημένων με τον Οργανισμό γιατρών. Στις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η πληρωμή του συνόλου των συμβεβλημένων.

* Φυσικοθεραπευτές

Συνολικά έχουν ενταλματοποιηθεί αποζημιώσεις προς 1.700 φυσικοθεραπευτές, ποσοστό 81%.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, ο σχεδιασμός του προγράμματος πληρωμών, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού, περιλαμβάνει σε καθημερινή βάση έκδοση ενταλμάτων αποζημίωσης προς τους παρόχους. Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία για τις ιδιωτικές κλινικές.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.