Quantcast
Κερέ: Αναγκαίος ένας νέος γύρος ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους - enikonomia.gr
share

Κερέ: Αναγκαίος ένας νέος γύρος ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

δημοσιεύτηκε:

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό France 24, ο κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μπενουά Κερέ, αναφέρθηκε και στην πορεία της ελληνικής αξιολόγησης, αλλά και στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

«Ένας ακόμη γύρος ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους της Ελλάδας, παρόλο που αυτό έχει αναδιαρθρωθεί δύο φορές μέχρι τώρα, κρίνεται αναγκαίος», τόνισε ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης και προσέθεσε: «Ας μην ξεχνάμε ότι το χρέος της Ελλάδας έχει αναδιαρθρωθεί ήδη δύο φορές».

Παράλληλα, ο Μπενουά Κερέ εξέφρασε την βεβαιότητα πως οι τελικές λεπτομέρειες στη συμφωνία της Αθήνας με τους δανειστές ολοκληρώνονται, πράγμα το οποίο «θα ανοίξει την πόρτα για την καταβολή της δόσης προς της χώρα», σημείωσε ο Γάλλος αξιωματούχος και συμπλήρωσε: «οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν αναγκαιότητα για την Ελλάδα προκειμένου η χώρα να επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης. Οσο πιο γρήγορα υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις, τόσο το καλύτερο. Με τον τρόπο αυτό, είναι πολύ πιθανό η ελληνική οικονομία να εισέλθει σε ένα θετικό σπιράλ εμπιστοσύνης».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.