Quantcast
Τα τρία σημεία σύγκλισης μεταξύ Κατρούγκαλου και Κοινωνικών εταίρων - enikonomia.gr
share

Τα τρία σημεία σύγκλισης μεταξύ Κατρούγκαλου και Κοινωνικών εταίρων

δημοσιεύτηκε:

Κοινό κείμενο έως την Παρασκευή μεταξύ εργοδοτών, εργαζομένων και κυβέρνησης για να μη αλλάξει το καθεστώς του κατώτατου μισθού με τριετίες και επιδόματα, των ομαδικών απολύσεων και την ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποφάσισαν οι κοινωνικοί εταίροι στην συνάντηση που είχαν με τον Γιώργο Κατρούγκαλο.
Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι «δεν τίθεται ζήτημα περαιτέρω μείωσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, δεν τίθεται θέμα περαιτέρω μείωσης των μισθών». Όπως είπε, τίθεται ζήτημα να επιστρέψουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις.

«Γι’ αυτό το λόγο, οι κοινωνικοί εταίροι συζήτησαν σε ένα περιβάλλον συνεννόησης και κατέληξαν σε σημαντικές συγκλίσεις γύρω από τα θέματα για τα οποία θέλουμε να δημιουργηθεί εθνικό κοινωνικό μέτωπο, το οποίο θα μας βοηθήσει στο να αποκρούσουμε τις ακραίες νεοφιλελεύθερες θέσεις των γνωστών παικτών που θέλουν να συνεχιστεί η απορρύθμιση στην αγορά εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα η κυβέρνηση θα ζητήσει εν συνεχεία την ευρύτερη στήριξη από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα προκειμένου το εθνικό κοινωνικό μέτωπο να αντικρούσει τις ακραίες νεοφιλελεύθερες θέσεις του ΔΝΤ.

Την άλλη εβδομάδα συνεδριάζει η Επιτροπή Σοφών για τα εργασιακά.

Αργυρώ Μαυρούλη

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.