Quantcast
Βίλες άνω των 5 εκατ. ευρώ προσελκύουν μεγάλες επενδύσεις - enikonomia.gr
share

Βίλες άνω των 5 εκατ. ευρώ προσελκύουν μεγάλες επενδύσεις

δημοσιεύτηκε:

Από την Εκκλησία της Ελλάδος έως τα μεγάλα ονόματα του εγχώριου αλλά και του ξένου επιχειρείν, τα σχέδια για υπερπολυτελείς βίλες που θα προσελκύουν ξένους αλλά και Έλληνες μεγαλοεπενδυτές ακινήτων αυξάνονται και πληθύνονται εσχάτως, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική μιας ανεκμετάλλευτης μέχρι σήμερα αγοράς για το τουριστικό Real Estate.

Πρόκειται για βίλες των 5 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ σε δημοφιλείς προορισμούς ανά την Ελλάδα, οι οποίες, παρά τη μεγάλη κρίση στην εγχώρια αγορά ακινήτων τα τελευταία χρόνια, φαίνεται ότι έχουν το δικό τους κοινό με ανάλογη ζήτηση, πολύ περισσότερο σε αν λάβει κανείς υπόψη τα ονόματα των επιχειρηματιών που έχουν εισέλθει ή ζητούν να μετάσχουν στο παιχνίδι.

Οι νέες σύνθετες τουριστικές επενδύσεις, που αποτελούν ακόμη σχέδια επί χάρτου, αφού έχουν να αντιμετωπίσουν την οδύσσεια της ελληνικής γραφειοκρατίας, θα ευνοήσουν, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ακριβώς αυτή την αγορά συνδυάζοντας την τουριστική κατοικία με την παροχή υπηρεσιών πεντάστερων ξενοδοχείων.

Στις υπερπολυτελείς βίλες μπορεί να ποντάρει για έσοδα ακόμη και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ιδιοκτήτρια ενός από τα μεγαλύτερα «φιλέτα» της Αττικής, στη Βουλιαγμένη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με το κλείσιμο της συμφωνίας για τον Αστέρα θα εκκινήσουν και οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την αξιοποίηση ακινήτου 83 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας της Εκκλησίας, που βρίσκεται δίπλα στο πολυτελές ξενοδοχείο.

Εκτός των «φιλέτων» του παραλιακού μετώπου της Αττικής πολυτελείς βίλες θα κατασκευαστούν σε Πελοπόννησο και Κέα αλλά και στη Μύκονο.

Πάντως στους ελληνικούς προορισμούς με τη μεγαλύτερη ζήτηση κατατάσσεται και η Ελούντα η οποία προσελκύει αρκετούς Ρώσους επενδυτές.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.