Quantcast
Χουντής: Η προστασία των δανειοληπτών πρώτη κίνηση μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - enikonomia.gr
share

Χουντής: Η προστασία των δανειοληπτών πρώτη κίνηση μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

δημοσιεύτηκε:

 «Μια πρώτη κίνηση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η προστασία των δανειοληπτών,τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Νίκος Χουντής, μέλος της Πολιτικής Γραματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής στη Β Αθήνας. «Όπως γνωρίζετε, από την 1η Ιανουαρίου με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης και της τρόικα, αίρεται η προστασία της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών από τις κατασχέσεις. Χωρίς να θέλω να προεξοφλήσω την ακριβή σειρά κατάθεσης των πρώτων νομοσχεδίων, πιστεύω ότι μια πρώτη κίνηση της μελλοντικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η προστασία των δανειοληπτών» σημειώνει ο κ.Χουντής.

Πρώην ευρωβουλευτής και νυν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Β` Αθήνας, ο Νίκος Χουντής είναι επικεφαλής στην ομάδα επεξεργασίας των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για το δημόσιο χρέος. «Η θέση ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο, δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί και απαιτείται μια γενναία διευθέτησή του, αρχίζει να γίνεται ηγεμονική. Τώρα, πλέον, και κυβερνητικοί παράγοντες των κρατών μελών της ΕΕ, αρχίζουν να συμμερίζονται τις θέσεις και την οπτική του ΣΥΡΙΖΑ.Πιστεύω ότι οι διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσει, για πρώτη φορά, με τους δανειστές μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσουν σε αμοιβαία επωφελή λύση για το πρόβλημα του ελληνικού και ευρωπαϊκού χρέους, μέσω και των απαιτούμενων πολιτικών και διακυβερνητικών συμμαχιών, κάποιες από τις οποίες, ήδη, διαφαίνονται» εκτιμά ο κ.Χουντής.

Ερωτηθείς μάλιστα για την κατηγορηματική άρνηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Β. Σόιμπλε στο «κούρεμα» του ελληνικού δημοσίου χρέους, ο κ.Χουντής τόνισε: «Η Ελλάδα δεν είναι ούτε κρατίδιο της Ομοσπονδιακής Γερμανίας, ούτε «αποικία νέου τύπου». Η Ελλάδα είναι ένα ανεξάρτητο, δημοκρατικό κράτος, ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο «κακομαθημένος» κ. Σόιμπλε, πρωτεργάτης της πανευρωπαϊκής λιτότητας, αντί να μας υποβάλλει τι θα πούμε στον ελληνικό λαό, θα ήταν καλύτερο να βρει μια λύση στο πρόβλημα του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, αλλά και να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στην Ελλάδα, για τις αναπτυξιακές δυνατότητες που παρείχε στη Γερμανία, μέσω και τη Συμφωνίας διαγραφής του γερμανικού χρέους, το 1953».

Ο κ.Χουντής υπογραμμίζει ότι «οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον τερματισμό της ανθρωπιστικής, κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής που έφεραν τα Μνημόνια και οι πολιτικές λιτότητας, δεν χωρούν στρογγυλέματα, γιατί πολύ απλά είναι οι μόνες που μπορούν να φέρουν την ανάκαμψη και να σώσουν τη χώρα, και την Ευρώπη, από την ύφεση…Ο λαός θα δώσει ο ίδιος απάντηση και λύση και στα πολιτικά προβλήματα που εμφανίζονται ως μετεκλογικές δυσκολίες.Άλλωστε ζητάμε σαφή και καθαρή εντολή για να εφαρμόσουμε πλήρως το πρόγραμμά μας.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.