Quantcast
Θεοχαρόπουλος: Ο πρωθυπουργός παρουσίασε ένα τεχνητό κλίμα ευφορίας - enikonomia.gr
share

Θεοχαρόπουλος: Ο πρωθυπουργός παρουσίασε ένα τεχνητό κλίμα ευφορίας

δημοσιεύτηκε:

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο ΑΘΗΝΑ 9,84 και στον δημοσιογράφο Βασίλη Πάικο, για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ, τόνισε:« «έμεινα πραγματικά έκπληκτος από τον κ. Τσίπρα χθες στη ΔΕΘ. Γνωρίζαμε ότι είχε έφεση σε δηλώσεις αυτού του τύπου στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι πολίτες δεν ξεχνούν το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης 2014». Όμως θεωρώ ότι σε ορισμένα θέματα πήρε διαζύγιο με τη λογική» και προσέθεσε:

«Είπε ο κ. Τσίπρας στον ελληνικό λαό ότι δεν έχει καθυστερήσει σε τίποτα, όλα βαίνουν καλώς 20 μήνες, ότι όλα τα έκανε όπως έπρεπε. Οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι δεν ισχύει αυτό (…) Παρουσίασε ένα τεχνητό κλίμα ευφορίας, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στις στιγμές».

Παράλληλα, ο κ. Θεοχαρόπουλος επισήμανε: «πρέπει να πούμε αλήθειες σήμερα. Δεν μπορεί να λέγεται ότι πάμε καλά στο ζήτημα της ανεργίας! Είναι δυνατόν με αυτή την κατάσταση στον εργασιακό τομέα, με τις όποιες θέσεις δημιουργούνται να είναι μερικής απασχόλησης των 300 ευρώ και να μην μπορεί να τα βγάλει κανένας πέρα, να μιλάει θετικά για αυτό το θέμα; Ή για τους αγρότες, να λέει ότι η πλειοψηφία των αγροτών έχει ελάφρυνση; Είναι αδιανόητο».

Και κατέληξε: «επίσης, είπε ουσιαστικά ότι η κρίση προέρχεται από αυτά τα τελευταία 5 χρόνια διακυβέρνησης. Υποστηρίζω ότι η κρίση ήρθε από ένα προηγούμενο μοντέλο στη χώρα μας, το οποίο είχε πελατειακές σχέσεις, στο βασικό της πυρήνα. Για μένα είναι ξεκάθαρο ότι η κρίση έφερε τα μνημόνια και όχι τα μνημόνια την κρίση. Φτάσαμε σε ένα σημείο το 2009, μετά την καταστροφική 5ετία 2004-2009, με τεράστια ελλείμματα, να πρέπει να υπάρξει διαχείριση μια πρωτόγνωρης κατάστασης. Μπορεί να έγιναν και λάθη μετά, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό, και από τη χώρα μας και από τους εταίρους, όμως η κρίση είχε ήδη επέλθει.

Ταυτόχρονα τις προηγούμενες μέρες είδαμε και τον κ. Μητσοτάκη να χρεώνει όλη την κρίση στις πολιτικές μετά το 2009 και να αθωώνει τον Καραμανλή. Είναι φανερό ότι Τσίπρας και Μητσοτάκης είναι όμηροι του Καραμανλή. Αν δεν καταλάβουν, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, το πώς φτάσαμε στην κρίση το 2009, θα επαναλαμβάνουμε συνεχώς τα ίδια λάθη. Η κρίση προήλθε από μια καταστροφική πολιτική, ιδίως το 2007-2009 και στη συνέχεια έγιναν και χειρισμοί, και από τη χώρα μας και από τους εταίρους, που ουσιαστικά πολλές φορές βάθυναν και την κρίση. Αυτή είναι η πραγματικότητα».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.